ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
60 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
50 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα10 Μερίδες
 3 μεγάλες Μπανάνες
 60 γρ. Ζάχαρη καστανή
 60 γρ. Ηλιέλαιο
 220 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 1 συσκευασία Φυτικό επιδόρπιο με βρώμη
 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
 1 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη
 1 κ.σ. Ηλιέλαιο για τη φόρμα του κέικ
Για το σερβίρισμα
 1 συσκευασία Φυτικό επιδόρπιο με βρώμη
 1/2 κ.σ. Κανέλα
 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1

Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Αφαιρούμε τις φλούδες από τις μπανάνες, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού τις πολτοποιούμε.
• Ρίχνουμε στο μπολ τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ τα υλικά μεταξύ τους για λίγο.
• Προσθέτουμε το φυτικό επιδόρπιο με βρώμη, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
• Αλείφουμε με το ηλιέλαιο τα τοιχώματα και τη βάση μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ 30x11 εκ. , μεταφέρουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 45- 50 λεπτά.
• Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, το αφαιρούμε από τη φόρμα του κέικ και το μεταφέρουμε σε ένα δίσκο σερβιρίσματος.

Για το σερβίρισμα
• Προσθέτουμε στο μπολ το φυτικό επιδόρπιο με βρώμη μαζί με την κανέλα, την άχνη ζάχαρη ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να έχουμε λεία υφή και απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω από το κέικ.
• Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.

Ingredients

 3 μεγάλες Μπανάνες
 60 γρ. Ζάχαρη καστανή
 60 γρ. Ηλιέλαιο
 220 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 1 συσκευασία Φυτικό επιδόρπιο με βρώμη
 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
 1 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη
 1 κ.σ. Ηλιέλαιο για τη φόρμα του κέικ
Για το σερβίρισμα
 1 συσκευασία Φυτικό επιδόρπιο με βρώμη
 1/2 κ.σ. Κανέλα
 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Directions

1

Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Αφαιρούμε τις φλούδες από τις μπανάνες, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού τις πολτοποιούμε.
• Ρίχνουμε στο μπολ τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ τα υλικά μεταξύ τους για λίγο.
• Προσθέτουμε το φυτικό επιδόρπιο με βρώμη, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
• Αλείφουμε με το ηλιέλαιο τα τοιχώματα και τη βάση μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ 30x11 εκ. , μεταφέρουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 45- 50 λεπτά.
• Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, το αφαιρούμε από τη φόρμα του κέικ και το μεταφέρουμε σε ένα δίσκο σερβιρίσματος.

Για το σερβίρισμα
• Προσθέτουμε στο μπολ το φυτικό επιδόρπιο με βρώμη μαζί με την κανέλα, την άχνη ζάχαρη ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να έχουμε λεία υφή και απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω από το κέικ.
• Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.

Banana bread με φυτικό επιδόρπιο βρώμης
Κάνε share τη συνταγή!