Print Options:

Banana bread με φυτικό επιδόρπιο βρώμης

Ποσότητα10 Μερίδες

 3 μεγάλες Μπανάνες

 60 γρ. Ζάχαρη καστανή

 60 γρ. Ηλιέλαιο

 220 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 1 συσκευασία Φυτικό επιδόρπιο με βρώμη

 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας

 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ

 1 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη

 1 κ.σ. Ηλιέλαιο για τη φόρμα του κέικ
Για το σερβίρισμα

 1 συσκευασία Φυτικό επιδόρπιο με βρώμη

 1/2 κ.σ. Κανέλα

 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1

Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Αφαιρούμε τις φλούδες από τις μπανάνες, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού τις πολτοποιούμε.
• Ρίχνουμε στο μπολ τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ τα υλικά μεταξύ τους για λίγο.
• Προσθέτουμε το φυτικό επιδόρπιο με βρώμη, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
• Αλείφουμε με το ηλιέλαιο τα τοιχώματα και τη βάση μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ 30x11 εκ. , μεταφέρουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 45- 50 λεπτά.
• Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, το αφαιρούμε από τη φόρμα του κέικ και το μεταφέρουμε σε ένα δίσκο σερβιρίσματος.

Για το σερβίρισμα
• Προσθέτουμε στο μπολ το φυτικό επιδόρπιο με βρώμη μαζί με την κανέλα, την άχνη ζάχαρη ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να έχουμε λεία υφή και απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω από το κέικ.
• Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.

Nutrition Facts

Μερίδες 10