ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
20 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα12 Μερίδες
Υλικά για τα muffins
 240 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
 1/2 κ.γ. Αλάτι
 200 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
 70 γρ. Ηλιέλαιο
 50 γρ. Βούτυρο λιωμένο
 2 Αυγά μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
 180 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά
 2 κ.γ Εκχύλισμα βανίλιας
 1 Λεμόνι (το ξύσμα)
 150 γρ. Φρέσκα raspberries
Υλικά για frosting
 150 γρ. Βούτυρο
 280 γρ. Ζάχαρη άχνη
 1 1/2 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
 3 κ.γ. ρόφημα Καφέ εσπρέσο
 1/4 κ.γ. Χρώμα ζαχαροπλαστικής
1

Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200°C.
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ τα ανακατεύουμε με μια μαρίζ και αφήνουμε το μπολ στην άκρη για λίγο.
• Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι.
• Ανακατεύουμε για λίγο με ένα σύρμα χειρός ή μια μαρίζ και ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά στο μπολ με το αλεύρι και τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
• Προσθέτουμε τα φρέσκα raspberries κομμένα στη μέση και ανακατεύουμε προσεκτικά, για λίγο ακόμα τα υλικά.
• Τοποθετούμε χάρτινες βάσεις για muffins, στις θήκες της φόρμας για cupcakes ή muffins.
• Παίρνουμε με κουτάλι για παγωτό, μια κοφτή κουταλιά από το μείγμα και γεμίζουμε κάθε χάρτινη βάση που έχουμε τοποθετήσει στη φόρμα.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 18- 20 λεπτά.

Εκτέλεση για το frosting
• Προσθέτουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει, για 4-5 λεπτά.
• Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αφρατέψει κι άλλο το μείγμα.
• Στη συνέχεια προσθέτουμε, το χρώμα ζαχαροπλαστικής, το εκχύλισμα βανίλιας μαζί με τον καφέ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για ακόμα 2 λεπτά.
• Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και με μια μαρίζ μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για το σερβίρισμα
• Βγάζουμε τα muffins από τη βάση τους και τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
• Σερβίρουμε με το frosting από πάνω.

Ingredients

Υλικά για τα muffins
 240 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
 1/2 κ.γ. Αλάτι
 200 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
 70 γρ. Ηλιέλαιο
 50 γρ. Βούτυρο λιωμένο
 2 Αυγά μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
 180 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά
 2 κ.γ Εκχύλισμα βανίλιας
 1 Λεμόνι (το ξύσμα)
 150 γρ. Φρέσκα raspberries
Υλικά για frosting
 150 γρ. Βούτυρο
 280 γρ. Ζάχαρη άχνη
 1 1/2 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
 3 κ.γ. ρόφημα Καφέ εσπρέσο
 1/4 κ.γ. Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Directions

1

Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200°C.
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ τα ανακατεύουμε με μια μαρίζ και αφήνουμε το μπολ στην άκρη για λίγο.
• Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι.
• Ανακατεύουμε για λίγο με ένα σύρμα χειρός ή μια μαρίζ και ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά στο μπολ με το αλεύρι και τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
• Προσθέτουμε τα φρέσκα raspberries κομμένα στη μέση και ανακατεύουμε προσεκτικά, για λίγο ακόμα τα υλικά.
• Τοποθετούμε χάρτινες βάσεις για muffins, στις θήκες της φόρμας για cupcakes ή muffins.
• Παίρνουμε με κουτάλι για παγωτό, μια κοφτή κουταλιά από το μείγμα και γεμίζουμε κάθε χάρτινη βάση που έχουμε τοποθετήσει στη φόρμα.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 18- 20 λεπτά.

Εκτέλεση για το frosting
• Προσθέτουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει, για 4-5 λεπτά.
• Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αφρατέψει κι άλλο το μείγμα.
• Στη συνέχεια προσθέτουμε, το χρώμα ζαχαροπλαστικής, το εκχύλισμα βανίλιας μαζί με τον καφέ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για ακόμα 2 λεπτά.
• Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και με μια μαρίζ μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για το σερβίρισμα
• Βγάζουμε τα muffins από τη βάση τους και τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
• Σερβίρουμε με το frosting από πάνω.

Muffins με raspberries
Κάνε share τη συνταγή!