ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 20 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 15 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200°C.
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ τα ανακατεύουμε με μια μαρίζ και αφήνουμε το μπολ στην άκρη για λίγο.
• Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι.
• Ανακατεύουμε για λίγο με ένα σύρμα χειρός ή μια μαρίζ και ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά στο μπολ με το αλεύρι και τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
• Προσθέτουμε τα φρέσκα raspberries κομμένα στη μέση και ανακατεύουμε προσεκτικά, για λίγο ακόμα τα υλικά.
• Τοποθετούμε χάρτινες βάσεις για muffins, στις θήκες της φόρμας για cupcakes ή muffins.
• Παίρνουμε με κουτάλι για παγωτό, μια κοφτή κουταλιά από το μείγμα και γεμίζουμε κάθε χάρτινη βάση που έχουμε τοποθετήσει στη φόρμα.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 18- 20 λεπτά.
Εκτέλεση για το frosting
• Προσθέτουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει, για 4-5 λεπτά.
• Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αφρατέψει κι άλλο το μείγμα.
• Στη συνέχεια προσθέτουμε, το χρώμα ζαχαροπλαστικής, το εκχύλισμα βανίλιας μαζί με τον καφέ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για ακόμα 2 λεπτά.
• Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και με μια μαρίζ μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Για το σερβίρισμα
• Βγάζουμε τα muffins από τη βάση τους και τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
• Σερβίρουμε με το frosting από πάνω.
Ingredients
Directions
Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200°C.
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ τα ανακατεύουμε με μια μαρίζ και αφήνουμε το μπολ στην άκρη για λίγο.
• Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι.
• Ανακατεύουμε για λίγο με ένα σύρμα χειρός ή μια μαρίζ και ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά στο μπολ με το αλεύρι και τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
• Προσθέτουμε τα φρέσκα raspberries κομμένα στη μέση και ανακατεύουμε προσεκτικά, για λίγο ακόμα τα υλικά.
• Τοποθετούμε χάρτινες βάσεις για muffins, στις θήκες της φόρμας για cupcakes ή muffins.
• Παίρνουμε με κουτάλι για παγωτό, μια κοφτή κουταλιά από το μείγμα και γεμίζουμε κάθε χάρτινη βάση που έχουμε τοποθετήσει στη φόρμα.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 18- 20 λεπτά.
Εκτέλεση για το frosting
• Προσθέτουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει, για 4-5 λεπτά.
• Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αφρατέψει κι άλλο το μείγμα.
• Στη συνέχεια προσθέτουμε, το χρώμα ζαχαροπλαστικής, το εκχύλισμα βανίλιας μαζί με τον καφέ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για ακόμα 2 λεπτά.
• Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και με μια μαρίζ μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Για το σερβίρισμα
• Βγάζουμε τα muffins από τη βάση τους και τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
• Σερβίρουμε με το frosting από πάνω.