ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
180 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
60 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
30 λεπτά
Κατηγορία, , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για τα μπούτια κοτόπουλο καλαμάκι
 8 Μπούτια κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο
 2 Σκελίδες σκόρδο
 3 κ.σ. Μουστάρδα
 80 γρ. Ελαιόλαδο
 2 κ.σ. Πάπρικα καπνιστή
 3 Λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
 4 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
 8 Καλαμάκια ξύλινα
Υλικά για τις πατάτες και τις πιπεριές στον φούρνο
 6 Πατάτες μέτριες
 3 Πιπεριές πράσινες μέτριες
 3 Πιπεριές κόκκινες μέτριες
 80 γρ. Μουστάρδα
 100 γρ. Ελαιόλαδο
 1 Λεμόνι (χυμό)
 1 Σκελίδα σκόρδο
 3 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
 200 γρ. Νερό
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

Για τα μπούτια κοτόπουλο καλαμάκι
• Κόβουμε τα μπούτια κοτόπουλο σε 4 ίσα κομμάτια σταυρωτά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
• Προσθέτουμε στο μπολ το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τον χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια, τα φύλλα του θυμαριού ψιλοκομμένα και τα ανακατεύουμε καλά να αγκαλιάσει η μαρινάδα το κοτόπουλο.
• Καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια της μαρινάδας αεροστεγώς και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Για τις πατάτες με τις πιπεριές στον φούρνο
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 170ο C.
• Καθαρίζουμε, κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
• Καθαρίζουμε και κόβουμε στα 4 τις πιπεριές και τις βάζουμε στο ίδιο μπολ με τις πατάτες.
• Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον χυμό από το λεμόνι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την καπνιστή πάπρικα, το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι η μαρινάδα να αγκαλιάσει τα λαχανικά.
• Απλώνουμε σε ένα ταψί τις πατάτες με τις πιπεριές και τη μαρινάδα.

Για το σερβίρισμα
• Περνάμε 4 κομμάτια από τα μπούτια σε κάθε καλαμάκι και τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 60 λεπτά.
• Σερβίρουμε ζεστά τα σουβλάκια με τις πατάτες.

Ingredients

Υλικά για τα μπούτια κοτόπουλο καλαμάκι
 8 Μπούτια κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο
 2 Σκελίδες σκόρδο
 3 κ.σ. Μουστάρδα
 80 γρ. Ελαιόλαδο
 2 κ.σ. Πάπρικα καπνιστή
 3 Λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
 4 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
 8 Καλαμάκια ξύλινα
Υλικά για τις πατάτες και τις πιπεριές στον φούρνο
 6 Πατάτες μέτριες
 3 Πιπεριές πράσινες μέτριες
 3 Πιπεριές κόκκινες μέτριες
 80 γρ. Μουστάρδα
 100 γρ. Ελαιόλαδο
 1 Λεμόνι (χυμό)
 1 Σκελίδα σκόρδο
 3 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
 200 γρ. Νερό
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1

Για τα μπούτια κοτόπουλο καλαμάκι
• Κόβουμε τα μπούτια κοτόπουλο σε 4 ίσα κομμάτια σταυρωτά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
• Προσθέτουμε στο μπολ το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τον χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια, τα φύλλα του θυμαριού ψιλοκομμένα και τα ανακατεύουμε καλά να αγκαλιάσει η μαρινάδα το κοτόπουλο.
• Καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια της μαρινάδας αεροστεγώς και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Για τις πατάτες με τις πιπεριές στον φούρνο
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 170ο C.
• Καθαρίζουμε, κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
• Καθαρίζουμε και κόβουμε στα 4 τις πιπεριές και τις βάζουμε στο ίδιο μπολ με τις πατάτες.
• Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον χυμό από το λεμόνι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την καπνιστή πάπρικα, το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι η μαρινάδα να αγκαλιάσει τα λαχανικά.
• Απλώνουμε σε ένα ταψί τις πατάτες με τις πιπεριές και τη μαρινάδα.

Για το σερβίρισμα
• Περνάμε 4 κομμάτια από τα μπούτια σε κάθε καλαμάκι και τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 60 λεπτά.
• Σερβίρουμε ζεστά τα σουβλάκια με τις πατάτες.

Μπούτια κοτόπουλο σουβλάκι με πατάτες και πιπεριές στον φούρνο
Κάνε share τη συνταγή!