ΑΝΑΜΟΝΗΣ 180 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 60 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 30 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για τα μπούτια κοτόπουλο καλαμάκι
• Κόβουμε τα μπούτια κοτόπουλο σε 4 ίσα κομμάτια σταυρωτά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
• Προσθέτουμε στο μπολ το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τον χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια, τα φύλλα του θυμαριού ψιλοκομμένα και τα ανακατεύουμε καλά να αγκαλιάσει η μαρινάδα το κοτόπουλο.
• Καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια της μαρινάδας αεροστεγώς και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Για τις πατάτες με τις πιπεριές στον φούρνο
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 170ο C.
• Καθαρίζουμε, κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
• Καθαρίζουμε και κόβουμε στα 4 τις πιπεριές και τις βάζουμε στο ίδιο μπολ με τις πατάτες.
• Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον χυμό από το λεμόνι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την καπνιστή πάπρικα, το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι η μαρινάδα να αγκαλιάσει τα λαχανικά.
• Απλώνουμε σε ένα ταψί τις πατάτες με τις πιπεριές και τη μαρινάδα.
Για το σερβίρισμα
• Περνάμε 4 κομμάτια από τα μπούτια σε κάθε καλαμάκι και τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 60 λεπτά.
• Σερβίρουμε ζεστά τα σουβλάκια με τις πατάτες.
Ingredients
Directions
Για τα μπούτια κοτόπουλο καλαμάκι
• Κόβουμε τα μπούτια κοτόπουλο σε 4 ίσα κομμάτια σταυρωτά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
• Προσθέτουμε στο μπολ το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τον χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια, τα φύλλα του θυμαριού ψιλοκομμένα και τα ανακατεύουμε καλά να αγκαλιάσει η μαρινάδα το κοτόπουλο.
• Καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια της μαρινάδας αεροστεγώς και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Για τις πατάτες με τις πιπεριές στον φούρνο
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 170ο C.
• Καθαρίζουμε, κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
• Καθαρίζουμε και κόβουμε στα 4 τις πιπεριές και τις βάζουμε στο ίδιο μπολ με τις πατάτες.
• Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον χυμό από το λεμόνι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την καπνιστή πάπρικα, το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι η μαρινάδα να αγκαλιάσει τα λαχανικά.
• Απλώνουμε σε ένα ταψί τις πατάτες με τις πιπεριές και τη μαρινάδα.
Για το σερβίρισμα
• Περνάμε 4 κομμάτια από τα μπούτια σε κάθε καλαμάκι και τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 60 λεπτά.
• Σερβίρουμε ζεστά τα σουβλάκια με τις πατάτες.