ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
120 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15 λεπτά
ΚατηγορίαΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα16 Μερίδες
Για το μείγμα pop cake
 400 γρ. Βασιλόπιτα
 60 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 3 κ.σ. Άχνη ζάχαρη
 1 1/2 κ.σ. Γάλα 3,5% λιπαρά,φρέσκο
 1/2 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
 16 Ξυλάκια για γλειφιτζούρι
Για το σερβίρισμα
 250 γρ. Κουβερτούρα λευκή
 50 γρ. Party decor
1

Εκτέλεση για το μείγμα pop cake
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 850 Watt.
• Προσθέτουμε στο μπολ το εκχύλισμα βανίλιας μαζί με την άχνη ζάχαρη, ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους με μια μαρίζ ή ένα μεγάλο κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Τρίβουμε με τα χέρια μας τη βασιλόπιτα σε πολύ μικρά κομμάτια μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε τα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα σώμα.
• Χωρίζουμε το μείγμα σε μερίδες των 40 γρ. και τις πλάθουμε με τα χέρια μας σε στρογγυλό σχήμα.
• Βάζουμε και πιέζουμε τα ξυλάκια για γλειφιτζούρι στο κέντρο κάθε στρογγυλής μερίδας, ώστε να μπουν μέσα και να σταθούν.
• Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, το καλύπτουμε με μεμβράνη και τα μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 120 λεπτά.

Για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά στα 850 Watt, να λιώσει.
• Βάζουμε σε ένα μπολ το Party decor.
• Τοποθετούμε τα μπολ με τη λιωμένη κουβερτούρα και το Party decor το ένα δίπλα στο άλλο.
• Βουτάμε ένα – ένα τα Pop cake μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα εξωτερικά και τα πασπαλίζουμε με το Party decor.
• Βάζουμε τα ξυλάκια σε χαμηλό ποτήρι που έχουμε τοποθετήσει στο κέντρο του ταψιού, ώστε να στάξει η περιττή κουβερτούρα.
• Σερβίρουμε.

Ingredients

Για το μείγμα pop cake
 400 γρ. Βασιλόπιτα
 60 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 3 κ.σ. Άχνη ζάχαρη
 1 1/2 κ.σ. Γάλα 3,5% λιπαρά,φρέσκο
 1/2 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
 16 Ξυλάκια για γλειφιτζούρι
Για το σερβίρισμα
 250 γρ. Κουβερτούρα λευκή
 50 γρ. Party decor

Directions

1

Εκτέλεση για το μείγμα pop cake
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 850 Watt.
• Προσθέτουμε στο μπολ το εκχύλισμα βανίλιας μαζί με την άχνη ζάχαρη, ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους με μια μαρίζ ή ένα μεγάλο κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Τρίβουμε με τα χέρια μας τη βασιλόπιτα σε πολύ μικρά κομμάτια μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε τα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα σώμα.
• Χωρίζουμε το μείγμα σε μερίδες των 40 γρ. και τις πλάθουμε με τα χέρια μας σε στρογγυλό σχήμα.
• Βάζουμε και πιέζουμε τα ξυλάκια για γλειφιτζούρι στο κέντρο κάθε στρογγυλής μερίδας, ώστε να μπουν μέσα και να σταθούν.
• Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, το καλύπτουμε με μεμβράνη και τα μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 120 λεπτά.

Για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά στα 850 Watt, να λιώσει.
• Βάζουμε σε ένα μπολ το Party decor.
• Τοποθετούμε τα μπολ με τη λιωμένη κουβερτούρα και το Party decor το ένα δίπλα στο άλλο.
• Βουτάμε ένα – ένα τα Pop cake μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα εξωτερικά και τα πασπαλίζουμε με το Party decor.
• Βάζουμε τα ξυλάκια σε χαμηλό ποτήρι που έχουμε τοποθετήσει στο κέντρο του ταψιού, ώστε να στάξει η περιττή κουβερτούρα.
• Σερβίρουμε.

Pop cake με βασιλόπιτα και λευκή κουβερτούρα
Κάνε share τη συνταγή!