ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
80 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα6 Μερίδες
Υλικά για τα μπιφτέκια
 1 κιλό Κιμάς μοσχαρίσιος
 1 Ξερό κρεμμύδι
 2 Ντομάτες
 80 γρ. Φρυγανιά τριμμένη
 3 Αυγά
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 80 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 100 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
 1 κ.γ. Ρίγανη ξερή
 1 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 100 γρ. Φέτα
Για τις πατάτες φούρνου
 1 κιλό Πατάτες baby
 50 γρ. Ελαιόλαδο
 1 κ.σ. Μουστάρδα
 1 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
 30 γρ. Μέλι
 1 Λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
 400 γρ. Νερό
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

Για τις πατάτες φούρνου
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
• Κόβουμε τις πατάτες στη μέση.
• Σε ένα ταψί προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
• Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
• Ψήνουμε για 50 λεπτά.

Για τα μπιφτέκια
• Τρίβουμε σε ένα μπολ τις ντομάτες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
• Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ.
• Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μείγμα και να ομογενοποιηθεί.
• Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
• Πλάθουμε 10 μπιφτέκια και βάζουμε στο κέντρο τους έναν κύβο φέτας.
• Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από το ταψί με τις πατάτες.
• Τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα.
• Τα τελευταία 10 λεπτά γυρίζουμε τα μπιφτέκια κι από την άλλη πλευρά.
• Σερβίρουμε.

Ingredients

Υλικά για τα μπιφτέκια
 1 κιλό Κιμάς μοσχαρίσιος
 1 Ξερό κρεμμύδι
 2 Ντομάτες
 80 γρ. Φρυγανιά τριμμένη
 3 Αυγά
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 80 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 100 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
 1 κ.γ. Ρίγανη ξερή
 1 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 100 γρ. Φέτα
Για τις πατάτες φούρνου
 1 κιλό Πατάτες baby
 50 γρ. Ελαιόλαδο
 1 κ.σ. Μουστάρδα
 1 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
 30 γρ. Μέλι
 1 Λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
 400 γρ. Νερό
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1

Για τις πατάτες φούρνου
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
• Κόβουμε τις πατάτες στη μέση.
• Σε ένα ταψί προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
• Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
• Ψήνουμε για 50 λεπτά.

Για τα μπιφτέκια
• Τρίβουμε σε ένα μπολ τις ντομάτες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
• Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ.
• Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μείγμα και να ομογενοποιηθεί.
• Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
• Πλάθουμε 10 μπιφτέκια και βάζουμε στο κέντρο τους έναν κύβο φέτας.
• Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από το ταψί με τις πατάτες.
• Τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα.
• Τα τελευταία 10 λεπτά γυρίζουμε τα μπιφτέκια κι από την άλλη πλευρά.
• Σερβίρουμε.

Μπιφτέκια γεμιστά με πατάτες
Κάνε share τη συνταγή!