Print Options:

Μπιφτέκια γεμιστά με πατάτες

Ποσότητα6 Μερίδες

Υλικά για τα μπιφτέκια

 1 κιλό Κιμάς μοσχαρίσιος

 1 Ξερό κρεμμύδι

 2 Ντομάτες

 80 γρ. Φρυγανιά τριμμένη

 3 Αυγά

 2 κ.σ. Ελαιόλαδο

 80 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

 100 γρ. Γραβιέρα τριμμένη

 1 κ.γ. Ρίγανη ξερή

 1 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά

 Αλάτι

 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 100 γρ. Φέτα
Για τις πατάτες φούρνου

 1 κιλό Πατάτες baby

 50 γρ. Ελαιόλαδο

 1 κ.σ. Μουστάρδα

 1 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά

 30 γρ. Μέλι

 1 Λεμόνι (χυμός και ξύσμα)

 400 γρ. Νερό

 Αλάτι

 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

Για τις πατάτες φούρνου
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
• Κόβουμε τις πατάτες στη μέση.
• Σε ένα ταψί προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
• Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
• Ψήνουμε για 50 λεπτά.

Για τα μπιφτέκια
• Τρίβουμε σε ένα μπολ τις ντομάτες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
• Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ.
• Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μείγμα και να ομογενοποιηθεί.
• Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
• Πλάθουμε 10 μπιφτέκια και βάζουμε στο κέντρο τους έναν κύβο φέτας.
• Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από το ταψί με τις πατάτες.
• Τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα.
• Τα τελευταία 10 λεπτά γυρίζουμε τα μπιφτέκια κι από την άλλη πλευρά.
• Σερβίρουμε.

Nutrition Facts

Μερίδες 6