ΑΝΑΜΟΝΗΣ -
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 30 λεπτά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 λεπτά
Για την καραμέλα
• Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το μήλο κομμένο σε μικρούς κύβους, το μέλι, την κανέλα, το νερό και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
• Σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το μήλο.
• Ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε λεία υφή.
• Μεταφέρουμε την καραμέλα ιδανικά σε μπιμπερό και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Για τη μηλόπιτα
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 180°C, στον αέρα.
• Σε ένα μπολ τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό μέρος του τρίφτη, προσθέτουμε το μέλι, το ελαιόλαδο, τις νιφάδες βρόμης, την κανέλα, το μπέικιν και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
• Σε ένα τετράγωνο ταψί 20x20 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα και προσθέτουμε το μείγμα της μηλόπιτας. Απλώνουμε ομοιόμορφα και τοποθετούμε στον φούρνο.
• Ψήνουμε για 30-35 λεπτά και αφαιρούμε, μόλις πάρει ωραίο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για 15 λεπτά.
• Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με την καραμέλα μήλου από πάνω.
Ingredients
Directions
Για την καραμέλα
• Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το μήλο κομμένο σε μικρούς κύβους, το μέλι, την κανέλα, το νερό και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
• Σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το μήλο.
• Ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε λεία υφή.
• Μεταφέρουμε την καραμέλα ιδανικά σε μπιμπερό και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Για τη μηλόπιτα
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 180°C, στον αέρα.
• Σε ένα μπολ τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό μέρος του τρίφτη, προσθέτουμε το μέλι, το ελαιόλαδο, τις νιφάδες βρόμης, την κανέλα, το μπέικιν και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
• Σε ένα τετράγωνο ταψί 20x20 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα και προσθέτουμε το μείγμα της μηλόπιτας. Απλώνουμε ομοιόμορφα και τοποθετούμε στον φούρνο.
• Ψήνουμε για 30-35 λεπτά και αφαιρούμε, μόλις πάρει ωραίο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για 15 λεπτά.
• Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με την καραμέλα μήλου από πάνω.