ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
60 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
50 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα10 Μερίδες
 500 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 300 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 6 Αυγά μεσαία
 250 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 250 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά, φρέσκο
 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
 50 γρ. Ινδοκάρυδο τριμμένο
 ½ κ.γ. Κανέλα σε σκόνη
 ½ κ.γ. Μοσχοκάρυδο σε σκόνη
 ¼ κ.γ. Γαρίφαλο σε σκόνη
 ¼ κ.γ. Τζίντζερ σε σκόνη
 80 γρ. Αποξηραμένες σταφίδες
 80 γρ. Αποξηραμένα βερίκοκα
 80 γρ. Αποξηραμένη cranberries
Για το σερβίρισμα
 3 κ.σ. Άχνη ζάχαρη
1

Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό, μέχρι να αφρατέψουν, για 3-4 λεπτά.
• Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για ακόμα 3 λεπτά.
• Προσθέτουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο, το τζίντζερ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
• Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τα αποξηραμένα φρούτα κομμένα σε μικρά κομμάτια, τα προσθέτουμε τμηματικά στον κάδο του μίξερ, ενώ ανακατεύουμε τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα.
• Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ την τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, για ακόμα 2 λεπτά.
• Αλείφουμε με βούτυρο τα τοιχώματα της στρογγυλής αποσπώμενης φόρμας 26εκ. ή 28εκ. και στρώνουμε στη βάση της αντικολλητικό χαρτί.
• Μεταφέρουμε το μείγμα από τον κάδο του μίξερ στη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 45- 50 λεπτά.
• Αφήνουμε να κρυώσει, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και αφαιρούμε τη φόρμα.
• Σερβίρουμε με την άχνη ζάχαρη πασπαλισμένη από πάνω.

Ingredients

 500 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 300 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 6 Αυγά μεσαία
 250 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 250 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά, φρέσκο
 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
 50 γρ. Ινδοκάρυδο τριμμένο
 ½ κ.γ. Κανέλα σε σκόνη
 ½ κ.γ. Μοσχοκάρυδο σε σκόνη
 ¼ κ.γ. Γαρίφαλο σε σκόνη
 ¼ κ.γ. Τζίντζερ σε σκόνη
 80 γρ. Αποξηραμένες σταφίδες
 80 γρ. Αποξηραμένα βερίκοκα
 80 γρ. Αποξηραμένη cranberries
Για το σερβίρισμα
 3 κ.σ. Άχνη ζάχαρη

Directions

1

Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό, μέχρι να αφρατέψουν, για 3-4 λεπτά.
• Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για ακόμα 3 λεπτά.
• Προσθέτουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο, το τζίντζερ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
• Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τα αποξηραμένα φρούτα κομμένα σε μικρά κομμάτια, τα προσθέτουμε τμηματικά στον κάδο του μίξερ, ενώ ανακατεύουμε τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα.
• Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ την τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, για ακόμα 2 λεπτά.
• Αλείφουμε με βούτυρο τα τοιχώματα της στρογγυλής αποσπώμενης φόρμας 26εκ. ή 28εκ. και στρώνουμε στη βάση της αντικολλητικό χαρτί.
• Μεταφέρουμε το μείγμα από τον κάδο του μίξερ στη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 45- 50 λεπτά.
• Αφήνουμε να κρυώσει, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και αφαιρούμε τη φόρμα.
• Σερβίρουμε με την άχνη ζάχαρη πασπαλισμένη από πάνω.

Κέικ με αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά
Κάνε share τη συνταγή!