ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
120 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
35 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
20 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα8 Μερίδες
Για το κέικ
 6 Αυγά μεγάλα χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
 250 γρ. Κουβερτούρα 65%, ΓΙΩΤΗΣ
 180 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 180 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
 140 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 80 γρ. Ζάχαρη άχνη
 2 κ.σ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη γέμιση
 1 Φάκελο Garni σοκολάτας
 200 γρ. Φρέσκο γάλα 3,5% λιπαρά
 200 γρ. Μαρμελάδα βερίκοκο
Για το σερβίρισμα
 2 Συσκευασίες έτοιμο γλάσο
1

Εκτέλεση για το κέικ
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 170°C.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μισή ποσότητα της κουβερτούρας κομμένη σε μικρά κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 850 Watt, να λιώσει.
• Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ποσότητα κουβερτούρας στο μπολ, ανακατεύουμε με μια μαρίζ, σκεπάζουμε εκ νέου το μπολ και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, για 1 λεπτό στα 850 Watt.
• Ανακατεύουμε με τη μαρίζ την κουβερτούρα, μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τους κρόκους, το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψουν.
• Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα τμηματικά μέσα στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
• Ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και την άχνη ζάχαρη με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
• Μεταφέρουμε τη μισή ποσότητα μαρέγκας στο μπολ με την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε κάνοντας κυκλικές κινήσεις με τη μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Προσθέτουμε στο μπολ με την κουβερτούρα το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
• Ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από τη μαρέγκα στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε, όπως προηγουμένως, μέχρι τα υλικά να γίνουν ένα σώμα.
• Σε μια στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 26 εκ. αλείφουμε με ένα πινέλο τη βάση και τα τοιχώματα με τις 2 κ.σ. βούτυρο, στρώνουμε τη βάση της με αντικολλητικό χαρτί και κόβουμε όσο προεξέχει.
• Μεταφέρουμε το μείγμα από το μπολ στη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα στο εσωτερικό της.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 50 λεπτά.
• Αφήνουμε το κέικ μέσα στη φόρμα, σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 80 λεπτά, να κρυώσει.

Για τη γέμιση
• Ξεφορμάρουμε το κέικ, το μεταφέρουμε στο ξύλο κοπής, με ένα μεγάλο πριονωτό μαχαίρι τριμάρουμε λίγο την επιφάνειά του, ώστε να μην κάνει μεγάλη καμπύλη, να είναι σχεδόν επίπεδη και στη συνέχεια το κόβουμε οριζόντια κατά πλάτος στη μέση.
• Παίρνουμε το πάνω κομμάτι, το τοποθετούμε ξανά στη βάση της φόρμας με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και αλείφουμε την τριμαρισμένη επιφάνεια ομοιόμορφα με την μαρμελάδα.
• Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το περιεχόμενο του φακέλου Garni με γεύση σοκολάτα, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, περίπου 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να στέκεται.
• Μεταφέρουμε τη μισή ποσότητα από το γκαρνί σοκολάτας, επάνω από την μαρμελάδα και το απλώνουμε με την μαρίζ, ώστε να την καλύψουμε.
• Μεταφέρουμε το υπόλοιπο μείγμα από τον κάδο του μίξερ σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι, την κλείνουμε, τη μεταφέρουμε στο ψυγείο, μέχρι το σερβίρισμα.
• Παίρνουμε το κάτω κομμάτι του κέικ που έχουμε αφήσει στο ξύλο κοπής και το τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά του να ακουμπάει στο γκαρνί, ώστε να το καλύψουμε.
• Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 40 λεπτά, να σφίξει η γέμιση.

Για το σερβίρισμα
• Τοποθετούμε τους φακέλους με το έτοιμο γλάσο στο φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1- 1/2 λεπτό ,να λιώσει.
• Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου επάνω σε ένα ταψί, βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο μεταφέρουμε το γλυκό στο κέντρο της σχάρας.
• Ανοίγουμε τις συσκευασίες με το έτοιμο λιωμένο γλάσο τις ρίχνουμε στο κέντρο του ζάχερ και απλώνουμε με τη μαρίζ, ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά του και τα πλαϊνά τοιχώματα.
• Αφήνουμε το γλυκό για λίγο σε μέρος με χαμηλή θερμοκρασία, ώστε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί το γλάσο, για περίπου 20 λεπτά.
• Τοποθετούμε το γκαρνί με σοκολάτα που έχουμε κρατήσει σε ροζέτες στην επιφάνεια του ζάχερ.
• Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Ingredients

Για το κέικ
 6 Αυγά μεγάλα χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
 250 γρ. Κουβερτούρα 65%, ΓΙΩΤΗΣ
 180 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 180 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
 140 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 80 γρ. Ζάχαρη άχνη
 2 κ.σ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη γέμιση
 1 Φάκελο Garni σοκολάτας
 200 γρ. Φρέσκο γάλα 3,5% λιπαρά
 200 γρ. Μαρμελάδα βερίκοκο
Για το σερβίρισμα
 2 Συσκευασίες έτοιμο γλάσο

Directions

1

Εκτέλεση για το κέικ
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 170°C.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μισή ποσότητα της κουβερτούρας κομμένη σε μικρά κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 850 Watt, να λιώσει.
• Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ποσότητα κουβερτούρας στο μπολ, ανακατεύουμε με μια μαρίζ, σκεπάζουμε εκ νέου το μπολ και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, για 1 λεπτό στα 850 Watt.
• Ανακατεύουμε με τη μαρίζ την κουβερτούρα, μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τους κρόκους, το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψουν.
• Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα τμηματικά μέσα στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
• Ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και την άχνη ζάχαρη με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
• Μεταφέρουμε τη μισή ποσότητα μαρέγκας στο μπολ με την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε κάνοντας κυκλικές κινήσεις με τη μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Προσθέτουμε στο μπολ με την κουβερτούρα το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
• Ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από τη μαρέγκα στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε, όπως προηγουμένως, μέχρι τα υλικά να γίνουν ένα σώμα.
• Σε μια στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 26 εκ. αλείφουμε με ένα πινέλο τη βάση και τα τοιχώματα με τις 2 κ.σ. βούτυρο, στρώνουμε τη βάση της με αντικολλητικό χαρτί και κόβουμε όσο προεξέχει.
• Μεταφέρουμε το μείγμα από το μπολ στη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα στο εσωτερικό της.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 50 λεπτά.
• Αφήνουμε το κέικ μέσα στη φόρμα, σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 80 λεπτά, να κρυώσει.

Για τη γέμιση
• Ξεφορμάρουμε το κέικ, το μεταφέρουμε στο ξύλο κοπής, με ένα μεγάλο πριονωτό μαχαίρι τριμάρουμε λίγο την επιφάνειά του, ώστε να μην κάνει μεγάλη καμπύλη, να είναι σχεδόν επίπεδη και στη συνέχεια το κόβουμε οριζόντια κατά πλάτος στη μέση.
• Παίρνουμε το πάνω κομμάτι, το τοποθετούμε ξανά στη βάση της φόρμας με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και αλείφουμε την τριμαρισμένη επιφάνεια ομοιόμορφα με την μαρμελάδα.
• Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το περιεχόμενο του φακέλου Garni με γεύση σοκολάτα, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, περίπου 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να στέκεται.
• Μεταφέρουμε τη μισή ποσότητα από το γκαρνί σοκολάτας, επάνω από την μαρμελάδα και το απλώνουμε με την μαρίζ, ώστε να την καλύψουμε.
• Μεταφέρουμε το υπόλοιπο μείγμα από τον κάδο του μίξερ σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι, την κλείνουμε, τη μεταφέρουμε στο ψυγείο, μέχρι το σερβίρισμα.
• Παίρνουμε το κάτω κομμάτι του κέικ που έχουμε αφήσει στο ξύλο κοπής και το τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά του να ακουμπάει στο γκαρνί, ώστε να το καλύψουμε.
• Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 40 λεπτά, να σφίξει η γέμιση.

Για το σερβίρισμα
• Τοποθετούμε τους φακέλους με το έτοιμο γλάσο στο φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1- 1/2 λεπτό ,να λιώσει.
• Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου επάνω σε ένα ταψί, βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο μεταφέρουμε το γλυκό στο κέντρο της σχάρας.
• Ανοίγουμε τις συσκευασίες με το έτοιμο λιωμένο γλάσο τις ρίχνουμε στο κέντρο του ζάχερ και απλώνουμε με τη μαρίζ, ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά του και τα πλαϊνά τοιχώματα.
• Αφήνουμε το γλυκό για λίγο σε μέρος με χαμηλή θερμοκρασία, ώστε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί το γλάσο, για περίπου 20 λεπτά.
• Τοποθετούμε το γκαρνί με σοκολάτα που έχουμε κρατήσει σε ροζέτες στην επιφάνεια του ζάχερ.
• Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Ζάχερ τόρτε
Κάνε share τη συνταγή!