ΑΝΑΜΟΝΗΣ -
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 35 λεπτά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 15 λεπτά
Για τα κεφτεδάκια
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον δυόσμο τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, φοράμε γάντια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
• Χωρίζουμε τον κιμά σε 12 ίσες μερίδες και πλάθουμε ανάμεσα στα χέρια μας τα κεφτεδάκια.
• Τα τοποθετούμε στο ταψί 25x33 εκ. .
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 5 λεπτά, τα γυρίζουμε πλευρά και ψήνουμε για ακόμα 6 λεπτά.
Για το γιουβέτσι
• Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει για 5 λεπτά.
• Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το κριθαράκι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά.
• Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, τον τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην κολλήσει στη βάση της κατσαρόλας και βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας .
• Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ψιλοκομμένα τη ρίγανη μαζί με το φρέσκο θυμάρι, την πάπρικα και ανακατεύουμε.
• Τοποθετούμε το ταψί δίπλα στο μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε με μια βαθιά κουτάλα όλο το κριθαράκι, μαζί με τα ζουμιά του, ανακατεύουμε προσεκτικά, ώστε τα κεφτεδάκια να μαριναριστούν με τη σάλτσα και ψήνουμε στη μεσαία θέση για 10-15 λεπτά.
• Σερβίρουμε με θρυμματισμένη φέτα ή τριμμένο κίτρινο τυρί.
Ingredients
Directions
Για τα κεφτεδάκια
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον δυόσμο τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, φοράμε γάντια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
• Χωρίζουμε τον κιμά σε 12 ίσες μερίδες και πλάθουμε ανάμεσα στα χέρια μας τα κεφτεδάκια.
• Τα τοποθετούμε στο ταψί 25x33 εκ. .
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 5 λεπτά, τα γυρίζουμε πλευρά και ψήνουμε για ακόμα 6 λεπτά.
Για το γιουβέτσι
• Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει για 5 λεπτά.
• Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το κριθαράκι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά.
• Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, τον τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην κολλήσει στη βάση της κατσαρόλας και βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας .
• Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ψιλοκομμένα τη ρίγανη μαζί με το φρέσκο θυμάρι, την πάπρικα και ανακατεύουμε.
• Τοποθετούμε το ταψί δίπλα στο μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε με μια βαθιά κουτάλα όλο το κριθαράκι, μαζί με τα ζουμιά του, ανακατεύουμε προσεκτικά, ώστε τα κεφτεδάκια να μαριναριστούν με τη σάλτσα και ψήνουμε στη μεσαία θέση για 10-15 λεπτά.
• Σερβίρουμε με θρυμματισμένη φέτα ή τριμμένο κίτρινο τυρί.