ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
120 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
30 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15 λεπτά
ΚατηγορίαΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα8 Μερίδες
 6 Αυγά
 160 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 160 γρ. Αλεύρι γ. ο. χ.
 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
 1/2 Πορτοκάλι (το ξύσμα)
 1 κ.σ. Ηλιέλαιο ή βούτυρο για τη φόρμα
Για το σερβίρισμα
 Άχνη ζάχαρη
 Χριστουγεννιάτικα στολίδια
1

Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 160°C.
• Σπάμε τα αυγά ένα – ένα, τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ, μαζί με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
• Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.
• Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ κάνοντας κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
• Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε για λίγο τα υλικά με κυκλικές κινήσεις.
• Στη βάση μιας στρογγυλής αποσπώμενης φόρμας 26 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί , αλείφουμε τα τοιχώματα με το ηλιέλαιο ή το βούτυρο, μεταφέρουμε το μείγμα από τον κάδο του μίξερ, το απλώνουμε ομοιόμορφα και χτυπάμε τη φόρμα στον πάγκο 1 φορά.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 35 λεπτά.
• Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 120 λεπτά.
• Αφαιρούμε τα τοιχώματα τις φόρμας και μεταφέρουμε τη βασιλόπιτα, χωρίς το αντικολλητικό χαρτί, σε στρογγυλό δίσκο σερβιρίσματος.
• Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ομοιόμορφα την επιφάνειά της, ώστε να την καλύψουμε, τοποθετούμε σε διάφορα σημεία τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και σερβίρουμε.

Ingredients

 6 Αυγά
 160 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 160 γρ. Αλεύρι γ. ο. χ.
 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
 1/2 Πορτοκάλι (το ξύσμα)
 1 κ.σ. Ηλιέλαιο ή βούτυρο για τη φόρμα
Για το σερβίρισμα
 Άχνη ζάχαρη
 Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Directions

1

Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 160°C.
• Σπάμε τα αυγά ένα – ένα, τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ, μαζί με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
• Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.
• Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ κάνοντας κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
• Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε για λίγο τα υλικά με κυκλικές κινήσεις.
• Στη βάση μιας στρογγυλής αποσπώμενης φόρμας 26 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί , αλείφουμε τα τοιχώματα με το ηλιέλαιο ή το βούτυρο, μεταφέρουμε το μείγμα από τον κάδο του μίξερ, το απλώνουμε ομοιόμορφα και χτυπάμε τη φόρμα στον πάγκο 1 φορά.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 35 λεπτά.
• Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 120 λεπτά.
• Αφαιρούμε τα τοιχώματα τις φόρμας και μεταφέρουμε τη βασιλόπιτα, χωρίς το αντικολλητικό χαρτί, σε στρογγυλό δίσκο σερβιρίσματος.
• Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ομοιόμορφα την επιφάνειά της, ώστε να την καλύψουμε, τοποθετούμε σε διάφορα σημεία τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και σερβίρουμε.

Βασιλόπιτα εύκολα και γρήγορα
Κάνε share τη συνταγή!