ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 55 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για τις πατάτες
• Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε τις πατάτες και σκεπάζουμε με νερό.
• Βράζουμε τις πατάτες για 15-20 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν εντελώς και μπορούν να πατηθούν.
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
• Σουρώνουμε τις πατάτες και τις μεταφέρουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί 28x38 εκ., στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
• Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και με μια σπάτουλα πιέζουμε τις πατάτες να σπάσουν και να απλωθούν σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. (Όσο πιο λεπτές τις κάνουμε, τόσο περισσότερο τραγανές θα γίνουν)
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 40-45 λεπτά.
• Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν, για 30 λεπτά.
Για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μουσταρδομαγιονέζα, το ξινόγαλο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Ψιλοκόβουμε το αγγούρι, τα φρέσκα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τον άνηθο, την ψητή πιπεριά, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπολ με το ντρέσινγκ.
• Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε τις τραγανές πατάτες σπασμένες σε μέτρια κομμάτια.
• Αναμιγνύουμε και σερβίρουμε μια διαφορετική σαλάτα που θα αγαπήσεις από την πρώτη μπουκιά.
Ingredients
Directions
Για τις πατάτες
• Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε τις πατάτες και σκεπάζουμε με νερό.
• Βράζουμε τις πατάτες για 15-20 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν εντελώς και μπορούν να πατηθούν.
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
• Σουρώνουμε τις πατάτες και τις μεταφέρουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί 28x38 εκ., στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
• Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και με μια σπάτουλα πιέζουμε τις πατάτες να σπάσουν και να απλωθούν σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. (Όσο πιο λεπτές τις κάνουμε, τόσο περισσότερο τραγανές θα γίνουν)
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 40-45 λεπτά.
• Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν, για 30 λεπτά.
Για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μουσταρδομαγιονέζα, το ξινόγαλο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Ψιλοκόβουμε το αγγούρι, τα φρέσκα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τον άνηθο, την ψητή πιπεριά, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπολ με το ντρέσινγκ.
• Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε τις τραγανές πατάτες σπασμένες σε μέτρια κομμάτια.
• Αναμιγνύουμε και σερβίρουμε μια διαφορετική σαλάτα που θα αγαπήσεις από την πρώτη μπουκιά.