ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
15 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
Κατηγορία, , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα2 Μερίδες
Υλικά για τα noodles
 250 γρ. Νουντλς
 80 γρ. Ελαιόλαδο
 2 Στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
 1 κ.γ. Σκόνη σκόρδου
 1 κ.γ. Σκόνη τζίντζερ
 1 κ.γ. Σκόνη κρεμμυδιού
 1 Κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
 2 Σκελίδες σκόρδο
 1 Κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
 10 τμχ. Φασολάκια
 5-6 κ.σ. Sweet chilly sauce
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 1 κ.σ. Σουσάμι
1

Εκτέλεση για τα τα νουντλς
● Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βράζουμε τα νουντλς για όσο λέει η συσκευασία μας.
● Κρατάμε μια κούπα από το νερό του βρασμού αν μας χρειαστεί στο τέλος.
● Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γουοκ ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο.
● Προσθέτουμε το κομμένο κοτόπουλο μαζί με τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.
● Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι σε ένα πιάτο.
● Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι μας εάν χρειάζεται και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
● Έπειτα προσθέτουμε τα φασολάκια, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 ακόμα λεπτά.
● Προσθέτουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο, την sweet chilly σως και ανακατεύουμε.
● Τέλος ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και τα βρασμένα νοουντλς, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε από το βρασμό αν χρειάζεται υγρασία.

Εκτέλεση για το σερβίρισμα
● Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και σουσάμι και σερβίρουμε!

Ingredients

Υλικά για τα noodles
 250 γρ. Νουντλς
 80 γρ. Ελαιόλαδο
 2 Στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
 1 κ.γ. Σκόνη σκόρδου
 1 κ.γ. Σκόνη τζίντζερ
 1 κ.γ. Σκόνη κρεμμυδιού
 1 Κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
 2 Σκελίδες σκόρδο
 1 Κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
 10 τμχ. Φασολάκια
 5-6 κ.σ. Sweet chilly sauce
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 1 κ.σ. Σουσάμι

Directions

1

Εκτέλεση για τα τα νουντλς
● Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βράζουμε τα νουντλς για όσο λέει η συσκευασία μας.
● Κρατάμε μια κούπα από το νερό του βρασμού αν μας χρειαστεί στο τέλος.
● Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γουοκ ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο.
● Προσθέτουμε το κομμένο κοτόπουλο μαζί με τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.
● Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι σε ένα πιάτο.
● Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι μας εάν χρειάζεται και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
● Έπειτα προσθέτουμε τα φασολάκια, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 ακόμα λεπτά.
● Προσθέτουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο, την sweet chilly σως και ανακατεύουμε.
● Τέλος ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και τα βρασμένα νοουντλς, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε από το βρασμό αν χρειάζεται υγρασία.

Εκτέλεση για το σερβίρισμα
● Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και σουσάμι και σερβίρουμε!

Stir fry noodles με κοτόπουλο και sweet chilly
Κάνε share τη συνταγή!