ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
120 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
20 λεπτά
Κατηγορία, , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για τη sour cream με μυρωδικά
 100 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
 100 γρ. Κρέμα γάλακτος light
 1/4 ματσάκι Φρέσκο άνηθο
 1 Φρέσκο κρεμμύδι
 2 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
 1 κ.σ. Χυμό λεμόνι
Υλικά για το γουακαμόλε
 2 ώριμα Αβοκάντο
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 Ντομάτα μέτρια
 1/2 Ξερό κρεμμύδι μέτριο
 1 Λάιμ (χυμό και ξύσμα)
 1/4 ματσάκι Φρέσκο κόλιανδρο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

Για τη sour cream με μυρωδικά
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Αποθηκεύουμε με μεμβράνη στο ψυγείο για 2 ώρες, για να σφίξει.
• Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στο μπολ.
• Σερβίρουμε.

Για τη χωριάτικη γουακαμόλε
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αβοκάντο καθαρισμένο, το ξύσμα, τον χυμό λάιμ και πιέζουμε με ένα πιρούνι να σπάσει σε μικρότερα κομμάτια.
• Αφαιρούμε τις καρδιές της ντομάτας, κόβουμε σε κύβους μέχρι 1 εκ. και μεταφέρουμε στο μπολ.
• Προσθέτουμε στο μπολ το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο ψιλοκομμένα , το ελαιόλαδο, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
• Σερβίρουμε σε μπολ.

Ingredients

Υλικά για τη sour cream με μυρωδικά
 100 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
 100 γρ. Κρέμα γάλακτος light
 1/4 ματσάκι Φρέσκο άνηθο
 1 Φρέσκο κρεμμύδι
 2 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
 1 κ.σ. Χυμό λεμόνι
Υλικά για το γουακαμόλε
 2 ώριμα Αβοκάντο
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 Ντομάτα μέτρια
 1/2 Ξερό κρεμμύδι μέτριο
 1 Λάιμ (χυμό και ξύσμα)
 1/4 ματσάκι Φρέσκο κόλιανδρο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1

Για τη sour cream με μυρωδικά
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Αποθηκεύουμε με μεμβράνη στο ψυγείο για 2 ώρες, για να σφίξει.
• Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στο μπολ.
• Σερβίρουμε.

Για τη χωριάτικη γουακαμόλε
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αβοκάντο καθαρισμένο, το ξύσμα, τον χυμό λάιμ και πιέζουμε με ένα πιρούνι να σπάσει σε μικρότερα κομμάτια.
• Αφαιρούμε τις καρδιές της ντομάτας, κόβουμε σε κύβους μέχρι 1 εκ. και μεταφέρουμε στο μπολ.
• Προσθέτουμε στο μπολ το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο ψιλοκομμένα , το ελαιόλαδο, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
• Σερβίρουμε σε μπολ.

Sour cream με μυρωδικά – Χωριάτικη Γουακαμόλε
Κάνε share τη συνταγή!