ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
15 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
25 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα6 Μερίδες
Υλικά για το μπράουνις
 100 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο
 100 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
 100 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 250 γρ. Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό, πλήρες
 50 γρ. Κακάο
 1/2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
 120 γρ. Γάλα 3,5 % λιπαρά
 100 γρ. Τρούφα σοκολάτας ή σταγόνες σοκολάτας
1

Για το μπράουνις
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, για 3 λεπτά, στα 850 Watt, να λιώσει. Εναλλακτικά τη λιώνουμε σε μπεν-μαρί.
• Στο μπολ με τη λιωμένη κουβερτούρα προσθέτουμε το γιαούρτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 1 λεπτό, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
• Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, το γάλα και, τέλος, την τρούφα σοκολάτας. Ανακατεύουμε το μείγμα απαλά με μία μαρίζ.
• Σε ένα ταψάκι 20x20 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά.
• Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 15 λεπτά και κόβουμε σε κομμάτια.

Ingredients

Υλικά για το μπράουνις
 100 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο
 100 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
 100 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 250 γρ. Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό, πλήρες
 50 γρ. Κακάο
 1/2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
 120 γρ. Γάλα 3,5 % λιπαρά
 100 γρ. Τρούφα σοκολάτας ή σταγόνες σοκολάτας

Directions

1

Για το μπράουνις
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, για 3 λεπτά, στα 850 Watt, να λιώσει. Εναλλακτικά τη λιώνουμε σε μπεν-μαρί.
• Στο μπολ με τη λιωμένη κουβερτούρα προσθέτουμε το γιαούρτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 1 λεπτό, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
• Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, το γάλα και, τέλος, την τρούφα σοκολάτας. Ανακατεύουμε το μείγμα απαλά με μία μαρίζ.
• Σε ένα ταψάκι 20x20 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά.
• Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 15 λεπτά και κόβουμε σε κομμάτια.

Σοκολατένιο μπράουνις με γιαούρτι
Κάνε share τη συνταγή!