ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
8 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
Κατηγορία, , , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για τη σαλάτα
 200 γρ. Μοσχαρίσιο rib eye
 6-8 Γαρίδες μεγάλες
 150 γρ. Ανάμεικτη σαλάτα
 10 Ντοματίνια
 1 Αβοκάντο
 1 Ροδάκινο
 40 γρ. Φλέικς παρμεζάνας
 20 γρ. Φουντούκια
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το ντρέσινγκ
 1/2 κ.σ. Μέλι
 1 κ.σ. Μουστάρδα
 5 κ.σ. Ελαιόλαδο
 2 κ.σ. Βαλσάμικο
 Αλάτι
1

Για το ντρέσινγκ
• Σε ένα βαζάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το βαλσάμικο και το αλάτι.
• Κλείνουμε το καπάκι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για τη σαλάτα
• Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 200°C, ανάβοντας τους δύο καυστήρες.
• Πασπαλίζουμε τις γαρίδες με αλάτι και πιπέρι και τις τοποθετούμε απευθείας πάνω από τη φωτιά. Ψήνουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά και τις αποσύρουμε σε ένα πιάτο.
• Μαρινάρουμε το rib eye με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. Το τοποθετούμε πάνω από τους σβηστούς καυστήρες, δίπλα από τις γαρίδες, για έμμεσο ψήσιμο, περίπου για 4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ζεσταίνεται καλά.
• Ανάβουμε το sizzle zone και, μόλις κάψει καλά, μεταφέρουμε το rib eye στη σχάρα. Ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, ώστε να καραμελώσει τέλεια.
• Αποσύρουμε το κρέας από τη φωτιά και το αφήνουμε να “ξεκουραστεί” για 5 λεπτά. (Για μέτριο ψήσιμο ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία. Αν το προτιμάτε καλά ψημένο, ψήστε το για 4 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς το συνολικά δύο φορές.)
• Σε μία σαλατιέρα προσθέτουμε την ανάμεικτη σαλάτα, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το ροδάκινα και το αβοκάντο σε κύβους, τα φλέικς παρμεζάνας, τα σπασμένα φουντούκια, τις καθαρισμένες γαρίδες, το rib eye κομμένο σε λεπτές φέτες, το αλάτι και το ντρέσινγκ βαλσάμικου. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Ingredients

Υλικά για τη σαλάτα
 200 γρ. Μοσχαρίσιο rib eye
 6-8 Γαρίδες μεγάλες
 150 γρ. Ανάμεικτη σαλάτα
 10 Ντοματίνια
 1 Αβοκάντο
 1 Ροδάκινο
 40 γρ. Φλέικς παρμεζάνας
 20 γρ. Φουντούκια
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το ντρέσινγκ
 1/2 κ.σ. Μέλι
 1 κ.σ. Μουστάρδα
 5 κ.σ. Ελαιόλαδο
 2 κ.σ. Βαλσάμικο
 Αλάτι

Directions

1

Για το ντρέσινγκ
• Σε ένα βαζάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το βαλσάμικο και το αλάτι.
• Κλείνουμε το καπάκι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για τη σαλάτα
• Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 200°C, ανάβοντας τους δύο καυστήρες.
• Πασπαλίζουμε τις γαρίδες με αλάτι και πιπέρι και τις τοποθετούμε απευθείας πάνω από τη φωτιά. Ψήνουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά και τις αποσύρουμε σε ένα πιάτο.
• Μαρινάρουμε το rib eye με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. Το τοποθετούμε πάνω από τους σβηστούς καυστήρες, δίπλα από τις γαρίδες, για έμμεσο ψήσιμο, περίπου για 4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ζεσταίνεται καλά.
• Ανάβουμε το sizzle zone και, μόλις κάψει καλά, μεταφέρουμε το rib eye στη σχάρα. Ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, ώστε να καραμελώσει τέλεια.
• Αποσύρουμε το κρέας από τη φωτιά και το αφήνουμε να “ξεκουραστεί” για 5 λεπτά. (Για μέτριο ψήσιμο ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία. Αν το προτιμάτε καλά ψημένο, ψήστε το για 4 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς το συνολικά δύο φορές.)
• Σε μία σαλατιέρα προσθέτουμε την ανάμεικτη σαλάτα, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το ροδάκινα και το αβοκάντο σε κύβους, τα φλέικς παρμεζάνας, τα σπασμένα φουντούκια, τις καθαρισμένες γαρίδες, το rib eye κομμένο σε λεπτές φέτες, το αλάτι και το ντρέσινγκ βαλσάμικου. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Σαλάτα με ribeye, γαρίδες και αβοκάντο
Κάνε share τη συνταγή!