ΑΝΑΜΟΝΗΣ 120 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 5 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Εκτέλεση
• Στον κάδο του μπλέντερ τοποθετούμε τις νιφάδες βρώμης, τα 250 γρ. γάλα, τους χουρμάδες, τα αμύγδαλα και κλείνουμε το καπάκι.
• Αφήνουμε να μουλιάσουν για 1,5-2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε το μείγμα πολύ καλά, μέχρι να γίνει λείο.
• Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τα 125 γρ. γάλα, το κακάο, το αλάτι και το μείγμα από το μπλέντερ.
• Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2–3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει, μέχρι να αρχίσει να δένει αρκετά το παγωτό.
• Αδειάζουμε το μείγμα σε αεροστεγές μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες, μέχρι να παγώσει πλήρως.
• Πριν σερβίρουμε το παγωτό, το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά, να μαλακώσει ελαφρώς.
• Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο επιθυμούμε.
Ingredients
Directions
Εκτέλεση
• Στον κάδο του μπλέντερ τοποθετούμε τις νιφάδες βρώμης, τα 250 γρ. γάλα, τους χουρμάδες, τα αμύγδαλα και κλείνουμε το καπάκι.
• Αφήνουμε να μουλιάσουν για 1,5-2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε το μείγμα πολύ καλά, μέχρι να γίνει λείο.
• Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τα 125 γρ. γάλα, το κακάο, το αλάτι και το μείγμα από το μπλέντερ.
• Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2–3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει, μέχρι να αρχίσει να δένει αρκετά το παγωτό.
• Αδειάζουμε το μείγμα σε αεροστεγές μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες, μέχρι να παγώσει πλήρως.
• Πριν σερβίρουμε το παγωτό, το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά, να μαλακώσει ελαφρώς.
• Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο επιθυμούμε.