ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
45 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα8 Μερίδες
Υλικά για το ογκρατέν από λαζάνια λαχανικών
 400 γρ. Κολοκύθια
 400 γρ. Μελιτζάνες φλάσκες
 100 γρ. Ελαιόλαδο
 1 Ξερό κρεμμύδι
 800 γρ. Ντομάτα κονκασέ
 1 κ.γ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 1 κ.γ. Ρίγανη ξερή
 200 γρ. Φέτα Π.Ο.Π ΔΩΔΩΝΗ
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τη μπεσαμέλ γιαουρτιού
 400 γρ. Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό, πλήρες
 2 Αυγά
 Αλάτι
1

Για το ογκρατέν
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, στον αέρα.
• Κόβουμε τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες σε φέτες.
• Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
• Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
• Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.
• Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά.
• Σε ένα ορθογώνιο ταψί 25x33 εκ. απλώνουμε μία στρώση από τα ψημένα λαχανικά, καλύπτουμε με το 1/3 της σάλτσας ντομάτας και πασπαλίζουμε με το 1/3 της φέτας, σπασμένης σε κομμάτια.
• Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλες δύο στρώσεις.
• Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τα αυγά και λίγο αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
• Απλώνουμε την μπεσαμέλ γιαουρτιού πάνω από την τελευταία στρώση και ισιώνουμε καλά την επιφάνεια.
• Ψήνουμε στον φούρνο στους 190°C για 25-30 λεπτά.

Ingredients

Υλικά για το ογκρατέν από λαζάνια λαχανικών
 400 γρ. Κολοκύθια
 400 γρ. Μελιτζάνες φλάσκες
 100 γρ. Ελαιόλαδο
 1 Ξερό κρεμμύδι
 800 γρ. Ντομάτα κονκασέ
 1 κ.γ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 1 κ.γ. Ρίγανη ξερή
 200 γρ. Φέτα Π.Ο.Π ΔΩΔΩΝΗ
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τη μπεσαμέλ γιαουρτιού
 400 γρ. Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό, πλήρες
 2 Αυγά
 Αλάτι

Directions

1

Για το ογκρατέν
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, στον αέρα.
• Κόβουμε τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες σε φέτες.
• Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
• Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
• Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.
• Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά.
• Σε ένα ορθογώνιο ταψί 25x33 εκ. απλώνουμε μία στρώση από τα ψημένα λαχανικά, καλύπτουμε με το 1/3 της σάλτσας ντομάτας και πασπαλίζουμε με το 1/3 της φέτας, σπασμένης σε κομμάτια.
• Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλες δύο στρώσεις.
• Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τα αυγά και λίγο αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
• Απλώνουμε την μπεσαμέλ γιαουρτιού πάνω από την τελευταία στρώση και ισιώνουμε καλά την επιφάνεια.
• Ψήνουμε στον φούρνο στους 190°C για 25-30 λεπτά.

Ογκρατέν από λαζάνια λαχανικών με φέτα και μπεσαμέλ γιαουρτιού
Κάνε share τη συνταγή!