ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 25 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για τη μαγειρίτσα
• Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα, με μεγάλη διάμετρο, σε δυνατή φωτιά.
• Ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε τα μανιτάρια, για 3-4 λεπτά, έπειτα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 6 λεπτά, χαμηλώνοντας τη φωτιά σε μέτρια.
• Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο πριν εξατμιστούν εντελώς τα υγρά από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το ρύζι γλασέ και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε το νερό. Κόβουμε το μαρούλι σε λεπτές φέτες, τον άνηθο και τα μυρώνια και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα.
• Βράζουμε με κλειστό το καπάκι, για 20 λεπτά.
• Λίγο πριν αποσύρουμε τη μαγειρίτσα μανιταριών από τη φωτιά, ετοιμάζουμε το ταχινολέμονο.
• Σε ένα μπολ, με ένα σύρμα χειρός, χτυπάμε το ταχίνι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, για μερικά δευτερόλεπτα. Δεν χρειάζεται πολύ ώρα, γιατί το ταχίνι θα σφίξει.
• Με μία κουτάλα, ρίχνουμε σιγά σιγά 2-3 κουταλιές καυτό ζωμό από τη μαγειρίτσα μέσα στο μείγμα του ταχινιού, ανακατεύοντας γρήγορα, ώστε να ομογενοποιηθεί.
• Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε αργά το ταχινολέμονο στη μαγειρίτσα, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
• Διορθώνουμε αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε τη μαγειρίτσα μανιταριών ζεστή, με φρέσκο ψωμάκι και λίγο ελαιόλαδο.
Ingredients
Directions
Για τη μαγειρίτσα
• Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα, με μεγάλη διάμετρο, σε δυνατή φωτιά.
• Ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε τα μανιτάρια, για 3-4 λεπτά, έπειτα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 6 λεπτά, χαμηλώνοντας τη φωτιά σε μέτρια.
• Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο πριν εξατμιστούν εντελώς τα υγρά από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το ρύζι γλασέ και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε το νερό. Κόβουμε το μαρούλι σε λεπτές φέτες, τον άνηθο και τα μυρώνια και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα.
• Βράζουμε με κλειστό το καπάκι, για 20 λεπτά.
• Λίγο πριν αποσύρουμε τη μαγειρίτσα μανιταριών από τη φωτιά, ετοιμάζουμε το ταχινολέμονο.
• Σε ένα μπολ, με ένα σύρμα χειρός, χτυπάμε το ταχίνι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, για μερικά δευτερόλεπτα. Δεν χρειάζεται πολύ ώρα, γιατί το ταχίνι θα σφίξει.
• Με μία κουτάλα, ρίχνουμε σιγά σιγά 2-3 κουταλιές καυτό ζωμό από τη μαγειρίτσα μέσα στο μείγμα του ταχινιού, ανακατεύοντας γρήγορα, ώστε να ομογενοποιηθεί.
• Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε αργά το ταχινολέμονο στη μαγειρίτσα, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
• Διορθώνουμε αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε τη μαγειρίτσα μανιταριών ζεστή, με φρέσκο ψωμάκι και λίγο ελαιόλαδο.