ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
25 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, , , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για τη μαγειρίτσα με μανιτάρια
 100 γρ. Ελαιόλαδο
 600 γρ. Μανιτάρια σαμπινιόν
 1 Ξερό κρεμμύδι
 4 Φρέσκα κρεμμυδάκια
 1 Μαρούλι μέτριο
 1/3 Μάτσο άνηθο
 1/2 Μάτσο μυρώνια
 600 - 800 γρ. Νερό
 100 γρ. Ρύζι γλασέ
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το ταχινολέμονο
 2 Λεμόνια (ξύσμα και χυμό)
 4 κ.σ. Ταχίνι
1

Για τη μαγειρίτσα
• Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα, με μεγάλη διάμετρο, σε δυνατή φωτιά.
• Ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε τα μανιτάρια, για 3-4 λεπτά, έπειτα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 6 λεπτά, χαμηλώνοντας τη φωτιά σε μέτρια.
• Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο πριν εξατμιστούν εντελώς τα υγρά από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το ρύζι γλασέ και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε το νερό. Κόβουμε το μαρούλι σε λεπτές φέτες, τον άνηθο και τα μυρώνια και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα.
• Βράζουμε με κλειστό το καπάκι, για 20 λεπτά.
• Λίγο πριν αποσύρουμε τη μαγειρίτσα μανιταριών από τη φωτιά, ετοιμάζουμε το ταχινολέμονο.
• Σε ένα μπολ, με ένα σύρμα χειρός, χτυπάμε το ταχίνι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, για μερικά δευτερόλεπτα. Δεν χρειάζεται πολύ ώρα, γιατί το ταχίνι θα σφίξει.
• Με μία κουτάλα, ρίχνουμε σιγά σιγά 2-3 κουταλιές καυτό ζωμό από τη μαγειρίτσα μέσα στο μείγμα του ταχινιού, ανακατεύοντας γρήγορα, ώστε να ομογενοποιηθεί.
• Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε αργά το ταχινολέμονο στη μαγειρίτσα, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
• Διορθώνουμε αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε τη μαγειρίτσα μανιταριών ζεστή, με φρέσκο ψωμάκι και λίγο ελαιόλαδο.

Ingredients

Υλικά για τη μαγειρίτσα με μανιτάρια
 100 γρ. Ελαιόλαδο
 600 γρ. Μανιτάρια σαμπινιόν
 1 Ξερό κρεμμύδι
 4 Φρέσκα κρεμμυδάκια
 1 Μαρούλι μέτριο
 1/3 Μάτσο άνηθο
 1/2 Μάτσο μυρώνια
 600 - 800 γρ. Νερό
 100 γρ. Ρύζι γλασέ
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το ταχινολέμονο
 2 Λεμόνια (ξύσμα και χυμό)
 4 κ.σ. Ταχίνι

Directions

1

Για τη μαγειρίτσα
• Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα, με μεγάλη διάμετρο, σε δυνατή φωτιά.
• Ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε τα μανιτάρια, για 3-4 λεπτά, έπειτα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 6 λεπτά, χαμηλώνοντας τη φωτιά σε μέτρια.
• Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο πριν εξατμιστούν εντελώς τα υγρά από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το ρύζι γλασέ και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε το νερό. Κόβουμε το μαρούλι σε λεπτές φέτες, τον άνηθο και τα μυρώνια και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα.
• Βράζουμε με κλειστό το καπάκι, για 20 λεπτά.
• Λίγο πριν αποσύρουμε τη μαγειρίτσα μανιταριών από τη φωτιά, ετοιμάζουμε το ταχινολέμονο.
• Σε ένα μπολ, με ένα σύρμα χειρός, χτυπάμε το ταχίνι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, για μερικά δευτερόλεπτα. Δεν χρειάζεται πολύ ώρα, γιατί το ταχίνι θα σφίξει.
• Με μία κουτάλα, ρίχνουμε σιγά σιγά 2-3 κουταλιές καυτό ζωμό από τη μαγειρίτσα μέσα στο μείγμα του ταχινιού, ανακατεύοντας γρήγορα, ώστε να ομογενοποιηθεί.
• Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε αργά το ταχινολέμονο στη μαγειρίτσα, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
• Διορθώνουμε αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε τη μαγειρίτσα μανιταριών ζεστή, με φρέσκο ψωμάκι και λίγο ελαιόλαδο.

Μαγειρίτσα με μανιτάρια και ταχινολέμονο
Κάνε share τη συνταγή!