ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
20 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, , , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για τα λιγκουίνι με μπολονέζ γαρίδας
 500 γρ. Λιγκουίνι
 700 γρ. Γαρίδες γίγας, καθαρισμένες
 60 γρ. Ελαιόλαδο
 1 Ξερό κρεμμύδι
 1 Καρότο
 2 Σκελίδες σκόρδο
 1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
 50 γρ. Τσίπουρο
 1 Ξύλο κανέλλας
 400 γρ. Ντομάτα κονκασέ
 200 γρ. Νερό
 1 κ.γ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 ¼ Μάτσο μαϊντανό
 60 γρ. ελαιόλαδο για το δέσιμο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

Εκτέλεση
• Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3’.
• Προσθέτουμε το πελτέ και μαγειρεύουμε για 1 ‘ ακόμη ώστε να βγάλει τη γλύκα του.
• Έπειτα σβήνουμε με το τσίπουρο, αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς.
• Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά το νερό, τη ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλλας, το αλάτι και το πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε με καπάκι για 15’.
• Παράλληλα βάζουμε νερό σε μία άλλη κατσαρόλα με λίγο αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά μας για 1,5’ λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.
• Λίγο πριν τελειώσουμε τη σάλτσα μας, αφού έχουμε ξεπαγώσει τις γαρίδες μας , τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε να μαγειρευτούν για 4’ ανακατεύοντας.
• Με μία τσιμπίδα παίρνουμε τα ζυμαρικά μας και τα προσθέτουμε μέσα στη κατσαρόλα με τη σάλτσα και τις γαρίδες.
• Ανακατεύουμε πολύ καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 1-2’ μέχρι να δέσει.
• Ολοκληρώνουμε ρίχνοντας στη κατσαρόλα το ελαιόλαδο για το δέσιμο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
• Σερβίρουμε ζεστό-ζεστό με φρέσκο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ingredients

Υλικά για τα λιγκουίνι με μπολονέζ γαρίδας
 500 γρ. Λιγκουίνι
 700 γρ. Γαρίδες γίγας, καθαρισμένες
 60 γρ. Ελαιόλαδο
 1 Ξερό κρεμμύδι
 1 Καρότο
 2 Σκελίδες σκόρδο
 1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
 50 γρ. Τσίπουρο
 1 Ξύλο κανέλλας
 400 γρ. Ντομάτα κονκασέ
 200 γρ. Νερό
 1 κ.γ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 ¼ Μάτσο μαϊντανό
 60 γρ. ελαιόλαδο για το δέσιμο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1

Εκτέλεση
• Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3’.
• Προσθέτουμε το πελτέ και μαγειρεύουμε για 1 ‘ ακόμη ώστε να βγάλει τη γλύκα του.
• Έπειτα σβήνουμε με το τσίπουρο, αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς.
• Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά το νερό, τη ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλλας, το αλάτι και το πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε με καπάκι για 15’.
• Παράλληλα βάζουμε νερό σε μία άλλη κατσαρόλα με λίγο αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά μας για 1,5’ λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.
• Λίγο πριν τελειώσουμε τη σάλτσα μας, αφού έχουμε ξεπαγώσει τις γαρίδες μας , τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε να μαγειρευτούν για 4’ ανακατεύοντας.
• Με μία τσιμπίδα παίρνουμε τα ζυμαρικά μας και τα προσθέτουμε μέσα στη κατσαρόλα με τη σάλτσα και τις γαρίδες.
• Ανακατεύουμε πολύ καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 1-2’ μέχρι να δέσει.
• Ολοκληρώνουμε ρίχνοντας στη κατσαρόλα το ελαιόλαδο για το δέσιμο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
• Σερβίρουμε ζεστό-ζεστό με φρέσκο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Λιγκουίνι με μπολονέζ γαρίδας
Κάνε share τη συνταγή!