ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 20 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Εκτέλεση
• Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3’.
• Προσθέτουμε το πελτέ και μαγειρεύουμε για 1 ‘ ακόμη ώστε να βγάλει τη γλύκα του.
• Έπειτα σβήνουμε με το τσίπουρο, αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς.
• Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά το νερό, τη ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλλας, το αλάτι και το πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε με καπάκι για 15’.
• Παράλληλα βάζουμε νερό σε μία άλλη κατσαρόλα με λίγο αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά μας για 1,5’ λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.
• Λίγο πριν τελειώσουμε τη σάλτσα μας, αφού έχουμε ξεπαγώσει τις γαρίδες μας , τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε να μαγειρευτούν για 4’ ανακατεύοντας.
• Με μία τσιμπίδα παίρνουμε τα ζυμαρικά μας και τα προσθέτουμε μέσα στη κατσαρόλα με τη σάλτσα και τις γαρίδες.
• Ανακατεύουμε πολύ καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 1-2’ μέχρι να δέσει.
• Ολοκληρώνουμε ρίχνοντας στη κατσαρόλα το ελαιόλαδο για το δέσιμο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
• Σερβίρουμε ζεστό-ζεστό με φρέσκο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ingredients
Directions
Εκτέλεση
• Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3’.
• Προσθέτουμε το πελτέ και μαγειρεύουμε για 1 ‘ ακόμη ώστε να βγάλει τη γλύκα του.
• Έπειτα σβήνουμε με το τσίπουρο, αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς.
• Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά το νερό, τη ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλλας, το αλάτι και το πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε με καπάκι για 15’.
• Παράλληλα βάζουμε νερό σε μία άλλη κατσαρόλα με λίγο αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά μας για 1,5’ λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.
• Λίγο πριν τελειώσουμε τη σάλτσα μας, αφού έχουμε ξεπαγώσει τις γαρίδες μας , τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε να μαγειρευτούν για 4’ ανακατεύοντας.
• Με μία τσιμπίδα παίρνουμε τα ζυμαρικά μας και τα προσθέτουμε μέσα στη κατσαρόλα με τη σάλτσα και τις γαρίδες.
• Ανακατεύουμε πολύ καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 1-2’ μέχρι να δέσει.
• Ολοκληρώνουμε ρίχνοντας στη κατσαρόλα το ελαιόλαδο για το δέσιμο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
• Σερβίρουμε ζεστό-ζεστό με φρέσκο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.