ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 45 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για το χταπόδι και τις γαρίδες
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
• Αφού ξεπαγώσουμε το χταπόδι, χωρίζουμε τα πλοκάμια ένα-ένα με μαχαίρι.
• Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια από αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα, αρκετά μεγάλα ώστε να χωράει το κάθε πλοκάμι.
• Τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας ένα φύλλο αλουμινόχαρτο, από πάνω ένα φύλλο λαδόκολλας, βάζουμε το πλοκάμι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τυλίγουμε καλά σε "φάκελο".
• Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα πλοκάμια και τα τοποθετούμε δίπλα-δίπλα σε ένα ορθογώνιο ταψί.
• Ψήνουμε για 45 λεπτά στον φούρνο και στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και τις σοτάρουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις αποσύρουμε σε ένα πιάτο μαζί με τα υγρά τους.
Για το σερβίρισμα
• Στο ξύλο κοπής κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια τις βραστές πατάτες. Τεμαχίζουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα, κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και την πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τα καπαρόφυλλα. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
• Προσθέτουμε 60 γρ. ελαιόλαδο, μηλόξιδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Προσθέτουμε τις μισές γαρίδες και το μισό χταπόδι κομμένο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε ξανά.
• Σερβίρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα και ολοκληρώνουμε με τις υπόλοιπες γαρίδες και το υπόλοιπο χταπόδι από πάνω.
Ingredients
Directions
Για το χταπόδι και τις γαρίδες
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
• Αφού ξεπαγώσουμε το χταπόδι, χωρίζουμε τα πλοκάμια ένα-ένα με μαχαίρι.
• Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια από αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα, αρκετά μεγάλα ώστε να χωράει το κάθε πλοκάμι.
• Τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας ένα φύλλο αλουμινόχαρτο, από πάνω ένα φύλλο λαδόκολλας, βάζουμε το πλοκάμι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τυλίγουμε καλά σε "φάκελο".
• Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα πλοκάμια και τα τοποθετούμε δίπλα-δίπλα σε ένα ορθογώνιο ταψί.
• Ψήνουμε για 45 λεπτά στον φούρνο και στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και τις σοτάρουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις αποσύρουμε σε ένα πιάτο μαζί με τα υγρά τους.
Για το σερβίρισμα
• Στο ξύλο κοπής κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια τις βραστές πατάτες. Τεμαχίζουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα, κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και την πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τα καπαρόφυλλα. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
• Προσθέτουμε 60 γρ. ελαιόλαδο, μηλόξιδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Προσθέτουμε τις μισές γαρίδες και το μισό χταπόδι κομμένο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε ξανά.
• Σερβίρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα και ολοκληρώνουμε με τις υπόλοιπες γαρίδες και το υπόλοιπο χταπόδι από πάνω.