ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 30 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 5 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για το σαγανάκι
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1,5 λεπτό από κάθε πλευρά, ώστε να ροδίσουν χωρίς να στεγνώσουν.
• Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη, σε ένα πιάτο.
• Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
• Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
• Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το νερό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.
• Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στο τηγάνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά ακόμη.
• Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τη μισή ποσότητα της φέτας. Ανακατεύουμε απαλά.
Για το σερβίρισμα
• Κόβουμε το καπάκι από το καρβέλι και αφαιρούμε προσεκτικά την ψίχα από το εσωτερικό, δημιουργώντας μια βαθιά "θήκη".
• Με κουτάλι, γεμίζουμε το καρβέλι με το σαγανάκι. Πασπαλίζουμε από πάνω την υπόλοιπη φέτα.
• Τοποθετούμε το καρβέλι σε ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η φέτα και να γίνει τραγανό το ψωμί.
• Αφαιρούμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Ingredients
Directions
Για το σαγανάκι
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1,5 λεπτό από κάθε πλευρά, ώστε να ροδίσουν χωρίς να στεγνώσουν.
• Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη, σε ένα πιάτο.
• Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
• Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
• Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το νερό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.
• Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στο τηγάνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά ακόμη.
• Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τη μισή ποσότητα της φέτας. Ανακατεύουμε απαλά.
Για το σερβίρισμα
• Κόβουμε το καπάκι από το καρβέλι και αφαιρούμε προσεκτικά την ψίχα από το εσωτερικό, δημιουργώντας μια βαθιά "θήκη".
• Με κουτάλι, γεμίζουμε το καρβέλι με το σαγανάκι. Πασπαλίζουμε από πάνω την υπόλοιπη φέτα.
• Τοποθετούμε το καρβέλι σε ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η φέτα και να γίνει τραγανό το ψωμί.
• Αφαιρούμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.