ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
30 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
Κατηγορία, , , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για το σαγανάκι
 350 γρ. Γαρίδες καθαρισμένες
 1 Ξερό κρεμμύδι
 1/2 Πιπεριά κόκκινη
 2 Σκελίδες σκόρδο
 50 γρ. Ελαιόλαδο
 1 κ.γ. Πελτέ ντομάτας
 50 γρ. Ούζο
 300 γρ. Σάλτσα ντομάτας
 100 γρ. Νερό
 1 κ.γ. Ζάχαρη
 100 γρ. Φέτα
 1/3 Μάτσο μαϊντανό
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 1 Στρογγυλό χωριάτικο καρβελάκι
1

Για το σαγανάκι
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1,5 λεπτό από κάθε πλευρά, ώστε να ροδίσουν χωρίς να στεγνώσουν.
• Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη, σε ένα πιάτο.
• Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
• Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
• Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το νερό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.
• Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στο τηγάνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά ακόμη.
• Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τη μισή ποσότητα της φέτας. Ανακατεύουμε απαλά.

Για το σερβίρισμα
• Κόβουμε το καπάκι από το καρβέλι και αφαιρούμε προσεκτικά την ψίχα από το εσωτερικό, δημιουργώντας μια βαθιά "θήκη".
• Με κουτάλι, γεμίζουμε το καρβέλι με το σαγανάκι. Πασπαλίζουμε από πάνω την υπόλοιπη φέτα.
• Τοποθετούμε το καρβέλι σε ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η φέτα και να γίνει τραγανό το ψωμί.
• Αφαιρούμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Ingredients

Υλικά για το σαγανάκι
 350 γρ. Γαρίδες καθαρισμένες
 1 Ξερό κρεμμύδι
 1/2 Πιπεριά κόκκινη
 2 Σκελίδες σκόρδο
 50 γρ. Ελαιόλαδο
 1 κ.γ. Πελτέ ντομάτας
 50 γρ. Ούζο
 300 γρ. Σάλτσα ντομάτας
 100 γρ. Νερό
 1 κ.γ. Ζάχαρη
 100 γρ. Φέτα
 1/3 Μάτσο μαϊντανό
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 1 Στρογγυλό χωριάτικο καρβελάκι

Directions

1

Για το σαγανάκι
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1,5 λεπτό από κάθε πλευρά, ώστε να ροδίσουν χωρίς να στεγνώσουν.
• Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη, σε ένα πιάτο.
• Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
• Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
• Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το νερό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.
• Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στο τηγάνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά ακόμη.
• Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τη μισή ποσότητα της φέτας. Ανακατεύουμε απαλά.

Για το σερβίρισμα
• Κόβουμε το καπάκι από το καρβέλι και αφαιρούμε προσεκτικά την ψίχα από το εσωτερικό, δημιουργώντας μια βαθιά "θήκη".
• Με κουτάλι, γεμίζουμε το καρβέλι με το σαγανάκι. Πασπαλίζουμε από πάνω την υπόλοιπη φέτα.
• Τοποθετούμε το καρβέλι σε ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η φέτα και να γίνει τραγανό το ψωμί.
• Αφαιρούμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα σε καρβελάκι
Κάνε share τη συνταγή!