ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
5 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, , , , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για τη φρουτοσαλάτα
 3 Ροδάκινα
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1/2 Πεπόνι
 1/2 Λεμόνι (το ξύσμα)
 2 κ.σ. Μιξ ξηρών καρπών (Αμύγδαλο, Καρύδι, Φουντούκι)
 5-6 Φύλλα φρέσκο δυόσμο
 200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό 2%
 2 κ.σ. Μέλι
 1/3 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη
1

Εκτέλεση
• Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με το ελαιόλαδο.
• Πλένουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια και τα σοτάρουμε στο τηγάνι για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να καραμελώσουν.
• Καθαρίζουμε το πεπόνι και το κόβουμε σε μέτριους κύβους.
• Σε μια πιατέλα απλώνουμε το γιαούρτι ως βάση. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και τα μισά ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου.
• Προσθέτουμε τα ψητά ροδάκινα, το πεπόνι, τους ξηρούς καρπούς, το μέλι και την κανέλα.
• Ολοκληρώνουμε με τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου.

Ingredients

Υλικά για τη φρουτοσαλάτα
 3 Ροδάκινα
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1/2 Πεπόνι
 1/2 Λεμόνι (το ξύσμα)
 2 κ.σ. Μιξ ξηρών καρπών (Αμύγδαλο, Καρύδι, Φουντούκι)
 5-6 Φύλλα φρέσκο δυόσμο
 200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό 2%
 2 κ.σ. Μέλι
 1/3 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη

Directions

1

Εκτέλεση
• Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με το ελαιόλαδο.
• Πλένουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια και τα σοτάρουμε στο τηγάνι για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να καραμελώσουν.
• Καθαρίζουμε το πεπόνι και το κόβουμε σε μέτριους κύβους.
• Σε μια πιατέλα απλώνουμε το γιαούρτι ως βάση. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και τα μισά ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου.
• Προσθέτουμε τα ψητά ροδάκινα, το πεπόνι, τους ξηρούς καρπούς, το μέλι και την κανέλα.
• Ολοκληρώνουμε με τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου.

Φρουτοσαλάτα με ψητά ροδάκινα, πεπόνι, γιαούρτι και μέλι
Κάνε share τη συνταγή!