ΑΝΑΜΟΝΗΣ 60 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 15 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 12 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για το τηγανητό κρεμμύδι
• Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το κρεμμύδι, το μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.
• Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
• Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι μαζί με το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, στραγγίζουμε ελαφρά μια μικρή ποσότητα από τα κρεμμύδια, τα προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε, ώστε να παναριστούν ομοιόμορφα.
• Τινάζουμε ελαφρώς, ώστε να φύγει η περιττή ποσότητα από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε στο ζεστό λάδι για 2 λεπτά.
• Αποσύρουμε τα τηγανητά κρεμμύδια με μια τρυπητή κουτάλα σε σκεύος με απορροφητικό χαρτί, ώστε να φύγει η περιττή ποσότητα από το λάδι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι να τηγανίσουμε και τα υπόλοιπα κρεμμύδια.
Για τη σύνθεση
• Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Σοτάρουμε τις φέτες του μπέικον πολύ καλά και από τις δύο πλευρές, για 5- 6 λεπτά και τις μεταφέρουμε σε καθαρό σκεύος για τη συνέχεια.
• Χωρίζουμε τον κιμά σε 4 ίσες μερίδες, τις πλάθουμε σε μπαλάκια, ανάμεσα στα χέρια μας κάνοντας κυκλικές και γρήγορες κινήσεις.
• Προσθέτουμε στο τηγάνι τις 2 μερίδες κιμά με απόσταση μεταξύ τους, τις πατάμε από πάνω με μια μεταλλική σπάτουλα, ώστε να απλώσουν και να αποκτήσουν μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από το ψωμί για μπέργκερ που έχουμε.
• Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 1/4 κ.σ. βούτυρο επάνω από κάθε μπιφτέκι και ψήνουμε για 2 λεπτά.
• Μόλις τα γυρίσουμε πλευρά βάζουμε 1 φέτα τυρί τσένταρ μαζί με 2 φέτες μπέικον πάνω από κάθε μπιφτέκι, ψήνουμε για ακόμα 2 λεπτά και τα μεταφέρουμε σε καθαρό σκεύος για τη συνέχεια.
• Επαναλαμβάνουμε τα 3 παραπάνω βήματα και για τις άλλες 2 μερίδες κιμά.
• Ψήνουμε τις βάφλες τμηματικά στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, για 2 λεπτά, ώστε να φρυγανιστούν εξωτερικά από κάθε πλευρά.
• Κόβουμε την ντομάτα σε λεπτές φέτες, ενώ το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι μας.
• Απλώνουμε στην επιφάνεια από 2 βάφλες τη μαγιονέζα, τοποθετούμε από 2 φέτες ντομάτα, 2 φύλλα μαρουλιού, το μπιφτέκι με το τυρί και το μπέικον, το τραγανό κρεμμύδι και κλείνουμε με τις άλλες δύο βάφλες που έχουμε αφήσει στην άκρη.
• Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή ανάμεικτη σαλάτα.
Ingredients
Directions
Για το τηγανητό κρεμμύδι
• Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το κρεμμύδι, το μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.
• Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
• Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι μαζί με το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, στραγγίζουμε ελαφρά μια μικρή ποσότητα από τα κρεμμύδια, τα προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε, ώστε να παναριστούν ομοιόμορφα.
• Τινάζουμε ελαφρώς, ώστε να φύγει η περιττή ποσότητα από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε στο ζεστό λάδι για 2 λεπτά.
• Αποσύρουμε τα τηγανητά κρεμμύδια με μια τρυπητή κουτάλα σε σκεύος με απορροφητικό χαρτί, ώστε να φύγει η περιττή ποσότητα από το λάδι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι να τηγανίσουμε και τα υπόλοιπα κρεμμύδια.
Για τη σύνθεση
• Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Σοτάρουμε τις φέτες του μπέικον πολύ καλά και από τις δύο πλευρές, για 5- 6 λεπτά και τις μεταφέρουμε σε καθαρό σκεύος για τη συνέχεια.
• Χωρίζουμε τον κιμά σε 4 ίσες μερίδες, τις πλάθουμε σε μπαλάκια, ανάμεσα στα χέρια μας κάνοντας κυκλικές και γρήγορες κινήσεις.
• Προσθέτουμε στο τηγάνι τις 2 μερίδες κιμά με απόσταση μεταξύ τους, τις πατάμε από πάνω με μια μεταλλική σπάτουλα, ώστε να απλώσουν και να αποκτήσουν μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από το ψωμί για μπέργκερ που έχουμε.
• Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 1/4 κ.σ. βούτυρο επάνω από κάθε μπιφτέκι και ψήνουμε για 2 λεπτά.
• Μόλις τα γυρίσουμε πλευρά βάζουμε 1 φέτα τυρί τσένταρ μαζί με 2 φέτες μπέικον πάνω από κάθε μπιφτέκι, ψήνουμε για ακόμα 2 λεπτά και τα μεταφέρουμε σε καθαρό σκεύος για τη συνέχεια.
• Επαναλαμβάνουμε τα 3 παραπάνω βήματα και για τις άλλες 2 μερίδες κιμά.
• Ψήνουμε τις βάφλες τμηματικά στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, για 2 λεπτά, ώστε να φρυγανιστούν εξωτερικά από κάθε πλευρά.
• Κόβουμε την ντομάτα σε λεπτές φέτες, ενώ το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι μας.
• Απλώνουμε στην επιφάνεια από 2 βάφλες τη μαγιονέζα, τοποθετούμε από 2 φέτες ντομάτα, 2 φύλλα μαρουλιού, το μπιφτέκι με το τυρί και το μπέικον, το τραγανό κρεμμύδι και κλείνουμε με τις άλλες δύο βάφλες που έχουμε αφήσει στην άκρη.
• Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή ανάμεικτη σαλάτα.