ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
15 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, , , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα6 Μερίδες
Υλικά για την κοτοσαλάτα
 800 γρ. Στήθος κοτόπουλο ψημένο ή βρασμένο
 1 Ξερό κρεμμύδι
 2 Ψητές πιπεριές Φλωρίνης
 1/3 Μάτσο μαϊντανό
 1 κ.γ. Κουρκουμά
 350 γρ. Κετσαπομαγιονέζα
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το κλαμπ
 18 Φέτες ψωμί του τοστ
 50 γρ. Ελαιόλαδο
 12 Φέτες μπέικον
 6 Φέτες μοτσαρέλα
 2 Ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
 1 Μαρούλι iceberg μέτριο
 50 γρ. Κετσαπομαγιονέζα
1

Για την κοτοσαλάτα
• Σε ένα μπολ μαδάμε με τα χέρια μας το ψημένο κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
• Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο μπολ με το κοτόπουλο.
• Προσθέτουμε τον κουρκουμά, την κετσαπομαγιονέζα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Κρατάμε την κοτοσαλάτα στην άκρη για λίγο.

Για το σερβίρισμα
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
• Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ψήνουμε τις φέτες μπέικον σε δύο δόσεις, για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν τραγανές.
• Φρυγανίζουμε τις φέτες τοστ για 4 λεπτά στον φούρνο, σε ένα ορθογώνιο ταψί.
• Για το στήσιμο του κλαμπ σάντουιτς, χρησιμοποιούμε ένα ορθογώνιο ταψί 28x34 εκ. . Στρώνουμε 6 φέτες από το φρυγανισμένο ψωμί του τοστ, απλώνουμε τη μισή κετσαπομαγιονέζα, προσθέτουμε φύλλα iceberg, φέτες ντομάτας, τη μισή κοτοσαλάτα και καλύπτουμε με τις φέτες μοτσαρέλας.
• Καλύπτουμε με άλλες 6 φέτες φρυγανισμένου ψωμιού, την υπόλοιπη κετσαπομαγιονέζα, iceberg, ντομάτα, την υπόλοιπη κοτοσαλάτα, το τραγανό μπέικον και κλείνουμε με τις τελευταίες φέτες ψωμιού.
• Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
• Κόβουμε το κλαμπ σάντουιτς και σερβίρουμε.

Ingredients

Υλικά για την κοτοσαλάτα
 800 γρ. Στήθος κοτόπουλο ψημένο ή βρασμένο
 1 Ξερό κρεμμύδι
 2 Ψητές πιπεριές Φλωρίνης
 1/3 Μάτσο μαϊντανό
 1 κ.γ. Κουρκουμά
 350 γρ. Κετσαπομαγιονέζα
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το κλαμπ
 18 Φέτες ψωμί του τοστ
 50 γρ. Ελαιόλαδο
 12 Φέτες μπέικον
 6 Φέτες μοτσαρέλα
 2 Ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
 1 Μαρούλι iceberg μέτριο
 50 γρ. Κετσαπομαγιονέζα

Directions

1

Για την κοτοσαλάτα
• Σε ένα μπολ μαδάμε με τα χέρια μας το ψημένο κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
• Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο μπολ με το κοτόπουλο.
• Προσθέτουμε τον κουρκουμά, την κετσαπομαγιονέζα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Κρατάμε την κοτοσαλάτα στην άκρη για λίγο.

Για το σερβίρισμα
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
• Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ψήνουμε τις φέτες μπέικον σε δύο δόσεις, για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν τραγανές.
• Φρυγανίζουμε τις φέτες τοστ για 4 λεπτά στον φούρνο, σε ένα ορθογώνιο ταψί.
• Για το στήσιμο του κλαμπ σάντουιτς, χρησιμοποιούμε ένα ορθογώνιο ταψί 28x34 εκ. . Στρώνουμε 6 φέτες από το φρυγανισμένο ψωμί του τοστ, απλώνουμε τη μισή κετσαπομαγιονέζα, προσθέτουμε φύλλα iceberg, φέτες ντομάτας, τη μισή κοτοσαλάτα και καλύπτουμε με τις φέτες μοτσαρέλας.
• Καλύπτουμε με άλλες 6 φέτες φρυγανισμένου ψωμιού, την υπόλοιπη κετσαπομαγιονέζα, iceberg, ντομάτα, την υπόλοιπη κοτοσαλάτα, το τραγανό μπέικον και κλείνουμε με τις τελευταίες φέτες ψωμιού.
• Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
• Κόβουμε το κλαμπ σάντουιτς και σερβίρουμε.

Κλαμπ σάντουιτς με κοτοσαλάτα και μπέικον
Κάνε share τη συνταγή!