ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
18 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
20 λεπτά
Κατηγορία, , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για τη cheese sauce spicy
 20 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
 20 γρ. Βούτυρο
 1/2 κ.γ. Μπούκοβο καυτερό
 1 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
 100 γρ. Τριμμένο τυρί τσένταρ
 300 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά φρέσκο, πλήρες
 Αλάτι
Υλικά για την καπνιστή μαγιονέζα
 3 Πιπεριές τσίλι κόκκινες
 1 Σκελίδα σκόρδο
 20 γρ. Ελαιόλαδο
 1 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
 200 γρ. Μαγιονέζα
1

Για τη cheese sauce spicy
• Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
• Προσθέτουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε με σύρμα χειρός και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για ακόμα 1-2 λεπτά.
• Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, όσο ανακατεύουμε, για να μην κάνει σβόλους.
• Περιμένουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
• Προσθέτουμε το τσένταρ, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
• Σερβίρουμε σε ένα μπολ με μπούκοβο από επάνω.

Για την καπνιστή μαγιονέζα
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
• Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι χωρίς το κοτσάνι και τα σπόρια, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και σοτάρουμε για 6 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η σάρκα τους και να μαλακώσουν.
• Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά.
• Προσθέτουμε στο μπλέντερ τις ψημένες πιπεριές, το σκόρδο, την πάπρικα, τη μαγιονέζα και τα χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Αποθηκεύουμε σε ένα μπολ με μεμβράνη στο ψυγείο.

Ingredients

Υλικά για τη cheese sauce spicy
 20 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
 20 γρ. Βούτυρο
 1/2 κ.γ. Μπούκοβο καυτερό
 1 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
 100 γρ. Τριμμένο τυρί τσένταρ
 300 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά φρέσκο, πλήρες
 Αλάτι
Υλικά για την καπνιστή μαγιονέζα
 3 Πιπεριές τσίλι κόκκινες
 1 Σκελίδα σκόρδο
 20 γρ. Ελαιόλαδο
 1 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
 200 γρ. Μαγιονέζα

Directions

1

Για τη cheese sauce spicy
• Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
• Προσθέτουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε με σύρμα χειρός και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για ακόμα 1-2 λεπτά.
• Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, όσο ανακατεύουμε, για να μην κάνει σβόλους.
• Περιμένουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
• Προσθέτουμε το τσένταρ, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
• Σερβίρουμε σε ένα μπολ με μπούκοβο από επάνω.

Για την καπνιστή μαγιονέζα
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
• Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι χωρίς το κοτσάνι και τα σπόρια, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και σοτάρουμε για 6 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η σάρκα τους και να μαλακώσουν.
• Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά.
• Προσθέτουμε στο μπλέντερ τις ψημένες πιπεριές, το σκόρδο, την πάπρικα, τη μαγιονέζα και τα χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Αποθηκεύουμε σε ένα μπολ με μεμβράνη στο ψυγείο.

Cheese sauce Spicy – Καπνιστή μαγιονέζα
Κάνε share τη συνταγή!