ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 18 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 20 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για τη cheese sauce spicy
• Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
• Προσθέτουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε με σύρμα χειρός και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για ακόμα 1-2 λεπτά.
• Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, όσο ανακατεύουμε, για να μην κάνει σβόλους.
• Περιμένουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
• Προσθέτουμε το τσένταρ, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
• Σερβίρουμε σε ένα μπολ με μπούκοβο από επάνω.
Για την καπνιστή μαγιονέζα
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
• Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι χωρίς το κοτσάνι και τα σπόρια, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και σοτάρουμε για 6 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η σάρκα τους και να μαλακώσουν.
• Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά.
• Προσθέτουμε στο μπλέντερ τις ψημένες πιπεριές, το σκόρδο, την πάπρικα, τη μαγιονέζα και τα χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Αποθηκεύουμε σε ένα μπολ με μεμβράνη στο ψυγείο.
Ingredients
Directions
Για τη cheese sauce spicy
• Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
• Προσθέτουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε με σύρμα χειρός και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για ακόμα 1-2 λεπτά.
• Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, όσο ανακατεύουμε, για να μην κάνει σβόλους.
• Περιμένουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
• Προσθέτουμε το τσένταρ, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
• Σερβίρουμε σε ένα μπολ με μπούκοβο από επάνω.
Για την καπνιστή μαγιονέζα
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
• Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι χωρίς το κοτσάνι και τα σπόρια, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και σοτάρουμε για 6 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η σάρκα τους και να μαλακώσουν.
• Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά.
• Προσθέτουμε στο μπλέντερ τις ψημένες πιπεριές, το σκόρδο, την πάπρικα, τη μαγιονέζα και τα χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Αποθηκεύουμε σε ένα μπολ με μεμβράνη στο ψυγείο.