ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 8 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για τα μπιφτέκια τόνου
• Στον κάδο του μπλέντερ τοποθετούμε τις νιφάδες βρόμης και χτυπάμε, μέχρι να αποκτήσουν την υφή από αλεύρι.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον τόνο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το τριμμένο κρεμμύδι, τις αλεσμένες νιφάδες βρόμης, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
• Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 5 λεπτά, να σφίξει.
• Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Πλάθουμε 4 μπιφτέκια, τα τοποθετούμε στο τηγάνι και τα ψήνουμε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να καραμελώσουν.
• Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Για τη σάλτσα
• Στον κάδο του μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και χτυπάμε, μέχρι να έχουμε μία κρεμώδη υφή.
• Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε μπολ και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Για το σερβίρισμα
• Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, απλώνουμε σάλτσα στη βάση και στο καπάκι, προσθέτουμε τα φύλλα μαρουλιού, τις φέτες ντομάτας και τα μπιφτέκια τόνου.
• Κλείνουμε τα μπέργκερ (προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε τυρί πάνω στα μπιφτέκια).
• Τρώγονται ζεστά, αλλά και κρύα είναι εξίσου νόστιμα.
Ingredients
Directions
Για τα μπιφτέκια τόνου
• Στον κάδο του μπλέντερ τοποθετούμε τις νιφάδες βρόμης και χτυπάμε, μέχρι να αποκτήσουν την υφή από αλεύρι.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον τόνο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το τριμμένο κρεμμύδι, τις αλεσμένες νιφάδες βρόμης, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
• Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 5 λεπτά, να σφίξει.
• Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Πλάθουμε 4 μπιφτέκια, τα τοποθετούμε στο τηγάνι και τα ψήνουμε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να καραμελώσουν.
• Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Για τη σάλτσα
• Στον κάδο του μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και χτυπάμε, μέχρι να έχουμε μία κρεμώδη υφή.
• Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε μπολ και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Για το σερβίρισμα
• Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, απλώνουμε σάλτσα στη βάση και στο καπάκι, προσθέτουμε τα φύλλα μαρουλιού, τις φέτες ντομάτας και τα μπιφτέκια τόνου.
• Κλείνουμε τα μπέργκερ (προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε τυρί πάνω στα μπιφτέκια).
• Τρώγονται ζεστά, αλλά και κρύα είναι εξίσου νόστιμα.