ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
8 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για τα μπιφτέκια τόνου
 250 γρ. Τόνος στραγγισμένος
 2 Αυγά
 80 γρ. Νιφάδες βρόμης
 1 Ξερό κρεμμύδι μικρό
 1/4 Μάτσο μαϊντανό
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
Υλικά για τη σάλτσα
 150 γρ. Ψητές πιπεριές Φλωρίνης
 2 κ.σ. Τυρί κρέμα
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
Υλικά για το σερβίρισμα
 4 Ψωμάκια μπριός
 4 Φέτες ντομάτας
 4 Φύλλα γαλλικού μαρουλιού
1

Για τα μπιφτέκια τόνου
• Στον κάδο του μπλέντερ τοποθετούμε τις νιφάδες βρόμης και χτυπάμε, μέχρι να αποκτήσουν την υφή από αλεύρι.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον τόνο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το τριμμένο κρεμμύδι, τις αλεσμένες νιφάδες βρόμης, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
• Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 5 λεπτά, να σφίξει.
• Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Πλάθουμε 4 μπιφτέκια, τα τοποθετούμε στο τηγάνι και τα ψήνουμε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να καραμελώσουν.
• Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Για τη σάλτσα
• Στον κάδο του μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και χτυπάμε, μέχρι να έχουμε μία κρεμώδη υφή.
• Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε μπολ και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το σερβίρισμα
• Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, απλώνουμε σάλτσα στη βάση και στο καπάκι, προσθέτουμε τα φύλλα μαρουλιού, τις φέτες ντομάτας και τα μπιφτέκια τόνου.
• Κλείνουμε τα μπέργκερ (προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε τυρί πάνω στα μπιφτέκια).
• Τρώγονται ζεστά, αλλά και κρύα είναι εξίσου νόστιμα.

Ingredients

Υλικά για τα μπιφτέκια τόνου
 250 γρ. Τόνος στραγγισμένος
 2 Αυγά
 80 γρ. Νιφάδες βρόμης
 1 Ξερό κρεμμύδι μικρό
 1/4 Μάτσο μαϊντανό
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
Υλικά για τη σάλτσα
 150 γρ. Ψητές πιπεριές Φλωρίνης
 2 κ.σ. Τυρί κρέμα
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
Υλικά για το σερβίρισμα
 4 Ψωμάκια μπριός
 4 Φέτες ντομάτας
 4 Φύλλα γαλλικού μαρουλιού

Directions

1

Για τα μπιφτέκια τόνου
• Στον κάδο του μπλέντερ τοποθετούμε τις νιφάδες βρόμης και χτυπάμε, μέχρι να αποκτήσουν την υφή από αλεύρι.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον τόνο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το τριμμένο κρεμμύδι, τις αλεσμένες νιφάδες βρόμης, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
• Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 5 λεπτά, να σφίξει.
• Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Πλάθουμε 4 μπιφτέκια, τα τοποθετούμε στο τηγάνι και τα ψήνουμε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να καραμελώσουν.
• Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Για τη σάλτσα
• Στον κάδο του μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και χτυπάμε, μέχρι να έχουμε μία κρεμώδη υφή.
• Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε μπολ και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το σερβίρισμα
• Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, απλώνουμε σάλτσα στη βάση και στο καπάκι, προσθέτουμε τα φύλλα μαρουλιού, τις φέτες ντομάτας και τα μπιφτέκια τόνου.
• Κλείνουμε τα μπέργκερ (προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε τυρί πάνω στα μπιφτέκια).
• Τρώγονται ζεστά, αλλά και κρύα είναι εξίσου νόστιμα.

Μπέργκερ με μπιφτέκια τόνου και σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
Κάνε share τη συνταγή!