ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 7 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 20 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για το χούμους
• Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και καθαρίζουμε τον εξωτερικό φλοιό.
• Κόβουμε σε μικρά κομμάτια, το τοποθετούμε στον κάδο του μπλέντερ μαζί με το ταχίνι, τον χυμό από το λεμόνι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια πούλπα.
• Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο λίγο αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε για ακόμα 30 δευτερόλεπτα.
• Κρατάμε σε ένα μπολ τα 30 γρ. από το νερό που έχουν τα ρεβίθια και σουρώνουμε το υπόλοιπα.
• Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τα ρεβίθια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
• Καθαρίζουμε τα τοιχώματα με μια μαρίζ, προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα από τα ρεβίθια και χτυπάμε για ακόμα 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε στο μπλέντερ τα υγρά που έχουμε κρατήσει από τα ρεβίθια, αν χρειάζεται, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε για μια τελευταία φορά.
Για τα τηγανητά ρεβίθια
• Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο , σε μέτρια φωτιά.
• Στεγνώνουμε παράλληλα πολύ καλά τα ρεβίθια, τα τοποθετούμε σε μια σίτα, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε.
• Τινάζουμε τη σίτα, ώστε να φύγει το περιττό κορν φλάουρ.
• Τοποθετούμε μια άλλη μικρή σίτα, στα τοιχώματα της κατσαρόλας με το κάτω μέρος της να είναι βυθισμένο στο λάδι και ρίχνουμε προσεκτικά μέσα τα ρεβίθια .
• Αφήνουμε να τηγανιστούν χωρίς να τα ανακατέψουμε, για περίπου 1 λεπτό.
• Ανακατεύουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 2 λεπτά.
• Παράλληλα ρίχνουμε σε ένα μπολ τα μπαχαρικά, τη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε.
• Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα ρεβίθια από την κατσαρόλα στο μπολ με τα μπαχαρικά, στραγγίζοντας καλά το επιπλέον λάδι και ανακατεύουμε.
Για το σερβίρισμα
• Κόβουμε τις αραβικές πίτες σε μικρά τρίγωνα κομμάτια, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο, την πάπρικα και τις ανακατεύουμε.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, στον αέρα, στους 180°C για 5 λεπτά.
• Σερβίρουμε το χούμους σε ένα πιάτο, από πάνω τα τηγανητά ρεβίθια, λίγη καπνιστή πάπρικα, μαζί με τις τραγανές πίτες.
Ingredients
Directions
Για το χούμους
• Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και καθαρίζουμε τον εξωτερικό φλοιό.
• Κόβουμε σε μικρά κομμάτια, το τοποθετούμε στον κάδο του μπλέντερ μαζί με το ταχίνι, τον χυμό από το λεμόνι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια πούλπα.
• Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο λίγο αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε για ακόμα 30 δευτερόλεπτα.
• Κρατάμε σε ένα μπολ τα 30 γρ. από το νερό που έχουν τα ρεβίθια και σουρώνουμε το υπόλοιπα.
• Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τα ρεβίθια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
• Καθαρίζουμε τα τοιχώματα με μια μαρίζ, προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα από τα ρεβίθια και χτυπάμε για ακόμα 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε στο μπλέντερ τα υγρά που έχουμε κρατήσει από τα ρεβίθια, αν χρειάζεται, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε για μια τελευταία φορά.
Για τα τηγανητά ρεβίθια
• Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο , σε μέτρια φωτιά.
• Στεγνώνουμε παράλληλα πολύ καλά τα ρεβίθια, τα τοποθετούμε σε μια σίτα, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε.
• Τινάζουμε τη σίτα, ώστε να φύγει το περιττό κορν φλάουρ.
• Τοποθετούμε μια άλλη μικρή σίτα, στα τοιχώματα της κατσαρόλας με το κάτω μέρος της να είναι βυθισμένο στο λάδι και ρίχνουμε προσεκτικά μέσα τα ρεβίθια .
• Αφήνουμε να τηγανιστούν χωρίς να τα ανακατέψουμε, για περίπου 1 λεπτό.
• Ανακατεύουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 2 λεπτά.
• Παράλληλα ρίχνουμε σε ένα μπολ τα μπαχαρικά, τη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε.
• Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα ρεβίθια από την κατσαρόλα στο μπολ με τα μπαχαρικά, στραγγίζοντας καλά το επιπλέον λάδι και ανακατεύουμε.
Για το σερβίρισμα
• Κόβουμε τις αραβικές πίτες σε μικρά τρίγωνα κομμάτια, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο, την πάπρικα και τις ανακατεύουμε.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, στον αέρα, στους 180°C για 5 λεπτά.
• Σερβίρουμε το χούμους σε ένα πιάτο, από πάνω τα τηγανητά ρεβίθια, λίγη καπνιστή πάπρικα, μαζί με τις τραγανές πίτες.