ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
7 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
20 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Για το χούμους
 400 γρ. Ρεβίθια προβρασμένα
 30 γρ. Υγρά από τα ρεβίθια
 1 Ώριμο αβοκάντο
 1 Λεμόνι (χυμό)
 50 γρ. Ταχίνι
 1 Σκελίδα σκόρδο
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1/2 κ.γ. Κύμινο σε σκόνη
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα τηγανητά ρεβίθια
 100 γρ. Ρεβίθια προβρασμένα
 2 κ.σ. Κορν φλάουρ
 1 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
 1/2 κ.γ. Κουρκουμά
 1/2 κ.γ. Σκόρδο σε σκόνη
 1 κλωνάρι Φρέσκια ρίγανη
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
 4 Αραβικές πίτες
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
1

Για το χούμους
• Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και καθαρίζουμε τον εξωτερικό φλοιό.
• Κόβουμε σε μικρά κομμάτια, το τοποθετούμε στον κάδο του μπλέντερ μαζί με το ταχίνι, τον χυμό από το λεμόνι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια πούλπα.
• Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο λίγο αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε για ακόμα 30 δευτερόλεπτα.
• Κρατάμε σε ένα μπολ τα 30 γρ. από το νερό που έχουν τα ρεβίθια και σουρώνουμε το υπόλοιπα.
• Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τα ρεβίθια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
• Καθαρίζουμε τα τοιχώματα με μια μαρίζ, προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα από τα ρεβίθια και χτυπάμε για ακόμα 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε στο μπλέντερ τα υγρά που έχουμε κρατήσει από τα ρεβίθια, αν χρειάζεται, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε για μια τελευταία φορά.

Για τα τηγανητά ρεβίθια
• Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο , σε μέτρια φωτιά.
• Στεγνώνουμε παράλληλα πολύ καλά τα ρεβίθια, τα τοποθετούμε σε μια σίτα, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε.
• Τινάζουμε τη σίτα, ώστε να φύγει το περιττό κορν φλάουρ.
• Τοποθετούμε μια άλλη μικρή σίτα, στα τοιχώματα της κατσαρόλας με το κάτω μέρος της να είναι βυθισμένο στο λάδι και ρίχνουμε προσεκτικά μέσα τα ρεβίθια .
• Αφήνουμε να τηγανιστούν χωρίς να τα ανακατέψουμε, για περίπου 1 λεπτό.
• Ανακατεύουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 2 λεπτά.
• Παράλληλα ρίχνουμε σε ένα μπολ τα μπαχαρικά, τη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε.
• Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα ρεβίθια από την κατσαρόλα στο μπολ με τα μπαχαρικά, στραγγίζοντας καλά το επιπλέον λάδι και ανακατεύουμε.

Για το σερβίρισμα
• Κόβουμε τις αραβικές πίτες σε μικρά τρίγωνα κομμάτια, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο, την πάπρικα και τις ανακατεύουμε.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, στον αέρα, στους 180°C για 5 λεπτά.
• Σερβίρουμε το χούμους σε ένα πιάτο, από πάνω τα τηγανητά ρεβίθια, λίγη καπνιστή πάπρικα, μαζί με τις τραγανές πίτες.

Ingredients

Για το χούμους
 400 γρ. Ρεβίθια προβρασμένα
 30 γρ. Υγρά από τα ρεβίθια
 1 Ώριμο αβοκάντο
 1 Λεμόνι (χυμό)
 50 γρ. Ταχίνι
 1 Σκελίδα σκόρδο
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1/2 κ.γ. Κύμινο σε σκόνη
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα τηγανητά ρεβίθια
 100 γρ. Ρεβίθια προβρασμένα
 2 κ.σ. Κορν φλάουρ
 1 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
 1/2 κ.γ. Κουρκουμά
 1/2 κ.γ. Σκόρδο σε σκόνη
 1 κλωνάρι Φρέσκια ρίγανη
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
 4 Αραβικές πίτες
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή

Directions

1

Για το χούμους
• Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και καθαρίζουμε τον εξωτερικό φλοιό.
• Κόβουμε σε μικρά κομμάτια, το τοποθετούμε στον κάδο του μπλέντερ μαζί με το ταχίνι, τον χυμό από το λεμόνι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια πούλπα.
• Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο λίγο αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε για ακόμα 30 δευτερόλεπτα.
• Κρατάμε σε ένα μπολ τα 30 γρ. από το νερό που έχουν τα ρεβίθια και σουρώνουμε το υπόλοιπα.
• Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τα ρεβίθια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
• Καθαρίζουμε τα τοιχώματα με μια μαρίζ, προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα από τα ρεβίθια και χτυπάμε για ακόμα 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε στο μπλέντερ τα υγρά που έχουμε κρατήσει από τα ρεβίθια, αν χρειάζεται, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε για μια τελευταία φορά.

Για τα τηγανητά ρεβίθια
• Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο , σε μέτρια φωτιά.
• Στεγνώνουμε παράλληλα πολύ καλά τα ρεβίθια, τα τοποθετούμε σε μια σίτα, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε.
• Τινάζουμε τη σίτα, ώστε να φύγει το περιττό κορν φλάουρ.
• Τοποθετούμε μια άλλη μικρή σίτα, στα τοιχώματα της κατσαρόλας με το κάτω μέρος της να είναι βυθισμένο στο λάδι και ρίχνουμε προσεκτικά μέσα τα ρεβίθια .
• Αφήνουμε να τηγανιστούν χωρίς να τα ανακατέψουμε, για περίπου 1 λεπτό.
• Ανακατεύουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 2 λεπτά.
• Παράλληλα ρίχνουμε σε ένα μπολ τα μπαχαρικά, τη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε.
• Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα ρεβίθια από την κατσαρόλα στο μπολ με τα μπαχαρικά, στραγγίζοντας καλά το επιπλέον λάδι και ανακατεύουμε.

Για το σερβίρισμα
• Κόβουμε τις αραβικές πίτες σε μικρά τρίγωνα κομμάτια, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο, την πάπρικα και τις ανακατεύουμε.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, στον αέρα, στους 180°C για 5 λεπτά.
• Σερβίρουμε το χούμους σε ένα πιάτο, από πάνω τα τηγανητά ρεβίθια, λίγη καπνιστή πάπρικα, μαζί με τις τραγανές πίτες.

Χούμους και τηγανητά ρεβίθια με τραγανές πίτες
Κάνε share τη συνταγή!