ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
60 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
65 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15 λεπτά
ΚατηγορίαΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα6 Μερίδες
 3 Πιπεριές Φλωρίνης
 400 γρ. Φέτα
 200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
 2 Πιπεριές τσίλι αποξηραμένες
 1 Σκελίδα σκόρδο
 100 γρ. Ελαιόλαδο
 1 κ.γλ. Πάπρικα καπνιστή
 1 κ.σ. Ξίδι
 1 Κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
Για το σερβίρισμα
 2 Πίτες για σουβλάκι
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1/2 κ.γλ. Πάπρικα καπνιστή
 1 Κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
1

• Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις πιπεριές.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 25 λεπτά από τη μία πλευρά και 20 λεπτά ακόμη από την άλλη πλευρά, στη μεσαία σχάρα.
• Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
• Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια.
• Στον κάδο του μπλέντερ τοποθετούμε τις πιπεριές και τα υπόλοιπα υλικά για την τυροκαυτερή και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.
• Δοκιμάζουμε τη γεύση και συμπληρώνουμε λίγο ξίδι, αν χρειάζεται.
• Μεταφέρουμε την τυροκαυτερή σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη για 60 λεπτά, να κρυώσει.

Για το σερβίρισμα
• Κόβουμε τις πίτες σε κομμάτια και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
• Mε ένα πινέλο ραντίζουμε τις πίτες με ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με την πάπρικα, τη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη το αλάτι και ανακατεύουμε.
• Απλώνουμε τις πίτες ομοιόμορφα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 4 λεπτά.
• Τοποθετούμε την τυροκαυτερή σε ένα σκεύος σερβιρίσματος με τις ψημένες πίτες δίπλα και σερβίρουμε.

Ingredients

 3 Πιπεριές Φλωρίνης
 400 γρ. Φέτα
 200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
 2 Πιπεριές τσίλι αποξηραμένες
 1 Σκελίδα σκόρδο
 100 γρ. Ελαιόλαδο
 1 κ.γλ. Πάπρικα καπνιστή
 1 κ.σ. Ξίδι
 1 Κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
Για το σερβίρισμα
 2 Πίτες για σουβλάκι
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1/2 κ.γλ. Πάπρικα καπνιστή
 1 Κλωνάρι φρέσκια ρίγανη

Directions

1

• Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις πιπεριές.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 25 λεπτά από τη μία πλευρά και 20 λεπτά ακόμη από την άλλη πλευρά, στη μεσαία σχάρα.
• Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
• Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια.
• Στον κάδο του μπλέντερ τοποθετούμε τις πιπεριές και τα υπόλοιπα υλικά για την τυροκαυτερή και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.
• Δοκιμάζουμε τη γεύση και συμπληρώνουμε λίγο ξίδι, αν χρειάζεται.
• Μεταφέρουμε την τυροκαυτερή σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη για 60 λεπτά, να κρυώσει.

Για το σερβίρισμα
• Κόβουμε τις πίτες σε κομμάτια και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
• Mε ένα πινέλο ραντίζουμε τις πίτες με ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με την πάπρικα, τη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη το αλάτι και ανακατεύουμε.
• Απλώνουμε τις πίτες ομοιόμορφα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 4 λεπτά.
• Τοποθετούμε την τυροκαυτερή σε ένα σκεύος σερβιρίσματος με τις ψημένες πίτες δίπλα και σερβίρουμε.

Τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης
Κάνε share τη συνταγή!