ΑΝΑΜΟΝΗΣ 60 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 15 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 15 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Υλικά
• Ξεπλένουμε εξωτερικά την πατάτα, να φύγουν τα χώματα, τη μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό μέχρι να την καλύψουμε και τη βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό βράζουμε την πατάτα για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει εσωτερικά.
• Τη σουρώνουμε, την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς, για περίπου 60 λεπτά.
• Την καθαρίζουμε, την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ και την πατάμε με μια πρέσα για πουρέ για να την πολτοποιήσουμε.
• Προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλα, τη γαλοπούλα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια, τον δυόσμο μαζί με τη ρίγανη ψιλοκομμένα, το μοσχοκάρυδο, την τριμμένη φρυγανιά, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους.
• Σε μικρότερο μπολ σπάζουμε το αυγό, το χτυπάμε, το προσθέτουμε στο μπολ με τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν ένα σώμα.
• Χωρίζουμε το μείγμα σε μερίδες των 35-40 γραμμαρίων, προσθέτουμε κρύο νερό σε ένα άλλο μικρότερο μπολ, βρέχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε κάθε μερίδα σε στρογγυλό μπαλάκι ανάμεσα στα χέρια μας.
• Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο για το τηγάνισμα σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
• Τοποθετούμε 3 μπολ στον πάγκο μας, στη σειρά το ένα δίπλα στο άλλο. Στο πρώτο προσθέτουμε το αλεύρι για το πανάρισμα, στο δεύτερο σπάζουμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και στο τρίτο προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα.
• Βουτάμε τμηματικά τα μπαλάκια στο μπολ με το αλεύρι, να τα πανάρουμε, στη συνέχεια κατά τον ίδιο τρόπο τα βουτάμε στο αυγό, κάνουμε απαλό μασάζ εξωτερικά για να μείνει επάνω, τα προσθέτουμε στο μπολ με τη φρυγανιά και τα πιέζουμε απαλά ανάμεσα στα χέρια μας, ώστε να κολλήσει.
• Τηγανίζουμε τμηματικά τις κροκέτες με γαλοπούλα, μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρυσαφί χρώμα εξωτερικά, για περίπου 4 λεπτά.
• Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί, ώστε να απορροφήσει το περιττό λάδι από το τηγάνισμα.
• Σερβίρουμε σε μεγάλο δίσκο.
Ingredients
Directions
Υλικά
• Ξεπλένουμε εξωτερικά την πατάτα, να φύγουν τα χώματα, τη μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό μέχρι να την καλύψουμε και τη βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό βράζουμε την πατάτα για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει εσωτερικά.
• Τη σουρώνουμε, την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς, για περίπου 60 λεπτά.
• Την καθαρίζουμε, την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ και την πατάμε με μια πρέσα για πουρέ για να την πολτοποιήσουμε.
• Προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλα, τη γαλοπούλα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια, τον δυόσμο μαζί με τη ρίγανη ψιλοκομμένα, το μοσχοκάρυδο, την τριμμένη φρυγανιά, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους.
• Σε μικρότερο μπολ σπάζουμε το αυγό, το χτυπάμε, το προσθέτουμε στο μπολ με τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν ένα σώμα.
• Χωρίζουμε το μείγμα σε μερίδες των 35-40 γραμμαρίων, προσθέτουμε κρύο νερό σε ένα άλλο μικρότερο μπολ, βρέχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε κάθε μερίδα σε στρογγυλό μπαλάκι ανάμεσα στα χέρια μας.
• Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο για το τηγάνισμα σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
• Τοποθετούμε 3 μπολ στον πάγκο μας, στη σειρά το ένα δίπλα στο άλλο. Στο πρώτο προσθέτουμε το αλεύρι για το πανάρισμα, στο δεύτερο σπάζουμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και στο τρίτο προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα.
• Βουτάμε τμηματικά τα μπαλάκια στο μπολ με το αλεύρι, να τα πανάρουμε, στη συνέχεια κατά τον ίδιο τρόπο τα βουτάμε στο αυγό, κάνουμε απαλό μασάζ εξωτερικά για να μείνει επάνω, τα προσθέτουμε στο μπολ με τη φρυγανιά και τα πιέζουμε απαλά ανάμεσα στα χέρια μας, ώστε να κολλήσει.
• Τηγανίζουμε τμηματικά τις κροκέτες με γαλοπούλα, μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρυσαφί χρώμα εξωτερικά, για περίπου 4 λεπτά.
• Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί, ώστε να απορροφήσει το περιττό λάδι από το τηγάνισμα.
• Σερβίρουμε σε μεγάλο δίσκο.