ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 20 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 15 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
• Πλένουμε, καθαρίζουμε το χταπόδι και τα υπόλοιπα μαλάκια, αφαιρώντας τα σπλάχνα και το κεφάλι τους, ενώ από τα καλαμάρια αφαιρούμε και το κόκαλο που έχουν στο σώμα τους.
• Αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες, χαράζουμε ελαφρά την ράχη τους και αφαιρούμε το έντερο, τραβώντας το με μια οδοντογλυφίδα.
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, το ξίδι και αλάτι και αφήνουμε να βράσουν, σε μέτρια φωτιά.
• Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το χταπόδι και τα καλαμάρια και βράζουμε για 15-20 λεπτά, να μαλακώσουν.
• Σε μία άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και βράζουμε τα μύδια για 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
• Με μία τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε όσα μύδια έχουν ανοίξει σε ένα μπολ και πετάμε όσα δεν άνοιξαν.
• Στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα μύδια, προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για 5 λεπτά.
• Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τις δύο κατσαρόλες.
• Μεταφέρουμε στο μπολ με τα μύδια τις γαρίδες και κομμένα σε κομμάτια το χταπόδι και τα καλαμάρια.
• Προσθέτουμε στο μπολ το χυμό λεμονιού.
• Σε ένα ταψί απλώνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, μέχρι να μαλακώσουν.
• Μόλις οι πιπεριές ψηθούν, αφαιρούμε την πέτσα και τους σπόρους και κόβουμε σε λωρίδες.
• Μεταφέρουμε στο μπολ με τα θαλασσινά τις πιπεριές, προσθέτουμε ψιλοκομμένα τον άνηθο, το μαϊντανό και το σκόρδο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε στο μπολ τις ελιές και σερβίρουμε.
Ingredients
Directions
• Πλένουμε, καθαρίζουμε το χταπόδι και τα υπόλοιπα μαλάκια, αφαιρώντας τα σπλάχνα και το κεφάλι τους, ενώ από τα καλαμάρια αφαιρούμε και το κόκαλο που έχουν στο σώμα τους.
• Αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες, χαράζουμε ελαφρά την ράχη τους και αφαιρούμε το έντερο, τραβώντας το με μια οδοντογλυφίδα.
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, το ξίδι και αλάτι και αφήνουμε να βράσουν, σε μέτρια φωτιά.
• Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το χταπόδι και τα καλαμάρια και βράζουμε για 15-20 λεπτά, να μαλακώσουν.
• Σε μία άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και βράζουμε τα μύδια για 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
• Με μία τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε όσα μύδια έχουν ανοίξει σε ένα μπολ και πετάμε όσα δεν άνοιξαν.
• Στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα μύδια, προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για 5 λεπτά.
• Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τις δύο κατσαρόλες.
• Μεταφέρουμε στο μπολ με τα μύδια τις γαρίδες και κομμένα σε κομμάτια το χταπόδι και τα καλαμάρια.
• Προσθέτουμε στο μπολ το χυμό λεμονιού.
• Σε ένα ταψί απλώνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, μέχρι να μαλακώσουν.
• Μόλις οι πιπεριές ψηθούν, αφαιρούμε την πέτσα και τους σπόρους και κόβουμε σε λωρίδες.
• Μεταφέρουμε στο μπολ με τα θαλασσινά τις πιπεριές, προσθέτουμε ψιλοκομμένα τον άνηθο, το μαϊντανό και το σκόρδο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε στο μπολ τις ελιές και σερβίρουμε.