ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
10 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
30 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα1 Μερίδα
 3 Πατάτες μέτριες
 4 κ.σ. Ξύδι λευκό
 6 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1/2 κ.σ. Πάπρικα γλυκιά
 1/2 κ.σ. Ρίγανη αποξηραμένη
 Αλάτι
 5 κ.σ. Μαγιονέζα
1

Εκτέλεση
• Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κατά μήκος, σε φέτες με πάχος μέχρι 0,5 εκ. .
• Τοποθετούμε δύο φέτες τη μία πάνω στην άλλη και κόβουμε ξανά κατά μήκος σε λωρίδες πάχους, μέχρι 0,5 εκ. .
• Μεταφέρουμε τις κομμένες πατάτες σε ένα μπολ, το γεμίζουμε με νερό, μέχρι να τις καλύψουμε, ρίχνουμε το ξύδι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200°C.
• Ξεπλένουμε τις πατάτες, τις στραγγίζουμε, τις ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί, ώστε να μην έχουν υγρασία.
• Στη βάση μιας λαμαρίνας φούρνου 30x43 εκ. απλώνουμε απορροφητικό χαρτί και μεταφέρουμε τις πατάτες.
• Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι, την πάπρικα και τις ανακατεύουμε, ώστε να τις αγκαλιάσει το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα υλικά.
• Τις στρώνουμε στο αντικολλητικό χαρτί με μικρή απόσταση αναμεταξύ τους σε μία στρώση, ώστε να μην πατάει η μία πάνω στην άλλη.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 30-35 λεπτά.
• Με μια σπάτουλα μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί, να απορροφήσει αρκετό από το λάδι και τις αφήνουμε για 3 λεπτά.
• Σερβίρουμε τις πατάτες σε πιατέλα, τις πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και βάζουμε τη μαγιονέζα σε ένα μικρό μπολ από δίπλα.

Ingredients

 3 Πατάτες μέτριες
 4 κ.σ. Ξύδι λευκό
 6 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1/2 κ.σ. Πάπρικα γλυκιά
 1/2 κ.σ. Ρίγανη αποξηραμένη
 Αλάτι
 5 κ.σ. Μαγιονέζα

Directions

1

Εκτέλεση
• Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κατά μήκος, σε φέτες με πάχος μέχρι 0,5 εκ. .
• Τοποθετούμε δύο φέτες τη μία πάνω στην άλλη και κόβουμε ξανά κατά μήκος σε λωρίδες πάχους, μέχρι 0,5 εκ. .
• Μεταφέρουμε τις κομμένες πατάτες σε ένα μπολ, το γεμίζουμε με νερό, μέχρι να τις καλύψουμε, ρίχνουμε το ξύδι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200°C.
• Ξεπλένουμε τις πατάτες, τις στραγγίζουμε, τις ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί, ώστε να μην έχουν υγρασία.
• Στη βάση μιας λαμαρίνας φούρνου 30x43 εκ. απλώνουμε απορροφητικό χαρτί και μεταφέρουμε τις πατάτες.
• Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι, την πάπρικα και τις ανακατεύουμε, ώστε να τις αγκαλιάσει το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα υλικά.
• Τις στρώνουμε στο αντικολλητικό χαρτί με μικρή απόσταση αναμεταξύ τους σε μία στρώση, ώστε να μην πατάει η μία πάνω στην άλλη.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 30-35 λεπτά.
• Με μια σπάτουλα μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί, να απορροφήσει αρκετό από το λάδι και τις αφήνουμε για 3 λεπτά.
• Σερβίρουμε τις πατάτες σε πιατέλα, τις πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και βάζουμε τη μαγιονέζα σε ένα μικρό μπολ από δίπλα.

Πατάτες σαν τηγανητές στον φούρνο
Κάνε share τη συνταγή!