ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
5 ώρες
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
ΚατηγορίαΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για 1 κιλό κρέας
 150 γρ. Ελαιόλαδο
 40 γρ. Κρασί λευκό
 4 Σκελίδες σκόρδο
 3 Κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
 1 Κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
 1 Κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
 1 Φύλλο δάφνης
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα μυρωδικά και το σκόρδο ψιλοκομμένα και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη μαρινάδα και ανακατεύουμε.
• Αλείφουμε με τη μαρινάδα το κρέας, φορώντας γάντια, τοποθετούμε σε ένα σκεύος και καλύπτουμε με μεμβράνη.
• Βάζουμε το κρέας στο ψυγείο για 5 ώρες.
• Πριν το ψήσιμο, αφήνουμε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.

Ingredients

Υλικά για 1 κιλό κρέας
 150 γρ. Ελαιόλαδο
 40 γρ. Κρασί λευκό
 4 Σκελίδες σκόρδο
 3 Κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
 1 Κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
 1 Κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
 1 Φύλλο δάφνης
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1

• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα μυρωδικά και το σκόρδο ψιλοκομμένα και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη μαρινάδα και ανακατεύουμε.
• Αλείφουμε με τη μαρινάδα το κρέας, φορώντας γάντια, τοποθετούμε σε ένα σκεύος και καλύπτουμε με μεμβράνη.
• Βάζουμε το κρέας στο ψυγείο για 5 ώρες.
• Πριν το ψήσιμο, αφήνουμε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.

Μαρινάδα για προβατίνα – παϊδάκια
Κάνε share τη συνταγή!