ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
24 ώρες
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
Κατηγορία
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για 1 κιλό κρέας
 1 κιλό Νερό
 1/2 κ.σ. Δεντρολίβανο αποξηραμένο
 1/2 κ.σ. Θυμάρι αποξηραμένο
 150 γρ. Μέλι
 3 Σκελίδες σκόρδο
 50 γρ. Αλάτι
 1/2 κ.σ. Μαύρο πιπέρι
 1 Ματσάκι μαϊντανό
 1 Πιπεριά τσίλι
 1 Ξερό κρεμμύδι λευκό
1

• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
• Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη μαρινάδα στην άκρη, να κρυώσει.
• Σουρώνουμε τη μαρινάδα και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο, σε ένα πλαστικό δοχείο με αεροστεγές κλείσιμο.
• Μαρινάρουμε το κρέας, για μια ολόκληρη μέρα, στην κρύα μαρινάδα κι έπειτα το μαγειρεύουμε.
• Λαμβάνουμε υπόψη ότι η μαρινάδα περιέχει ήδη αλάτι, οπότε δεν προσθέσουμε επιπλέον στο κρέας.

Ingredients

Υλικά για 1 κιλό κρέας
 1 κιλό Νερό
 1/2 κ.σ. Δεντρολίβανο αποξηραμένο
 1/2 κ.σ. Θυμάρι αποξηραμένο
 150 γρ. Μέλι
 3 Σκελίδες σκόρδο
 50 γρ. Αλάτι
 1/2 κ.σ. Μαύρο πιπέρι
 1 Ματσάκι μαϊντανό
 1 Πιπεριά τσίλι
 1 Ξερό κρεμμύδι λευκό

Directions

1

• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
• Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη μαρινάδα στην άκρη, να κρυώσει.
• Σουρώνουμε τη μαρινάδα και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο, σε ένα πλαστικό δοχείο με αεροστεγές κλείσιμο.
• Μαρινάρουμε το κρέας, για μια ολόκληρη μέρα, στην κρύα μαρινάδα κι έπειτα το μαγειρεύουμε.
• Λαμβάνουμε υπόψη ότι η μαρινάδα περιέχει ήδη αλάτι, οπότε δεν προσθέσουμε επιπλέον στο κρέας.

Μαρινάδα για κόκκινο κρέας
Κάνε share τη συνταγή!