ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
Κατηγορία
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για 1 κιλό κρέας
 20 γρ. Μουστάρδα
 1 κ.γλ. Κάρυ
 1 Λεμόνι
 1 Πορτοκάλι
 1 Σκελίδα σκόρδο
 1/2 κ.σ. Κρεμμύδι σε σκόνη
 1/2 κ.σ. Μαϊντανό αποξηραμένο
 20 γρ. Μέλι
 1 κ.γλ. Θυμάρι αποξηραμένο
 50 γρ. Ελαιόλαδο
 1 Μεγάλη ώριμη ντομάτα
1

• Κόβουμε την ντομάτα σε μεγάλα κομμάτια.
• Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας, εκτός από το λεμόνι και το πορτοκάλι.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε κομμένα σε φέτες το λεμόνι και το πορτοκάλι.
• Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ τη μαρινάδα και πιέζουμε όλα μαζί τα υλικά, για να βγάλουν τα αρώματά τους.
• Αφαιρούμε τις φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού και η μαρινάδα είναι έτοιμη.
• Για να μαρινάρουμε το κοτόπουλο απλώνουμε τη μαρινάδα ώστε να καλύψει όλο το κρέας και αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί.

Ingredients

Υλικά για 1 κιλό κρέας
 20 γρ. Μουστάρδα
 1 κ.γλ. Κάρυ
 1 Λεμόνι
 1 Πορτοκάλι
 1 Σκελίδα σκόρδο
 1/2 κ.σ. Κρεμμύδι σε σκόνη
 1/2 κ.σ. Μαϊντανό αποξηραμένο
 20 γρ. Μέλι
 1 κ.γλ. Θυμάρι αποξηραμένο
 50 γρ. Ελαιόλαδο
 1 Μεγάλη ώριμη ντομάτα

Directions

1

• Κόβουμε την ντομάτα σε μεγάλα κομμάτια.
• Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας, εκτός από το λεμόνι και το πορτοκάλι.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε κομμένα σε φέτες το λεμόνι και το πορτοκάλι.
• Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ τη μαρινάδα και πιέζουμε όλα μαζί τα υλικά, για να βγάλουν τα αρώματά τους.
• Αφαιρούμε τις φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού και η μαρινάδα είναι έτοιμη.
• Για να μαρινάρουμε το κοτόπουλο απλώνουμε τη μαρινάδα ώστε να καλύψει όλο το κρέας και αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί.

Μαρινάδα για κοτόπουλο
Κάνε share τη συνταγή!