ΑΝΑΜΟΝΗΣ 20 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 75 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 20 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για τη ζύμη
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στον αέρα, στους 180°C.
• Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και ανακατεύουμε με τον γάντζο σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά.
• Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, μεταφέρουμε τη ζύμη στο ξύλο κοπής ή στον πάγκο και τη ζυμώνουμε με τα χέρια μας, μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
• Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλή μπάλα, την πιέζουμε με το χέρι μας από την επάνω πλευρά, ώστε να πάρει τη μορφή στρογγυλού δίσκου, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την μεταφέρουμε στο ψυγείο, για περίπου 20 λεπτά .
• Αφαιρούμε τη μεμβράνη, τοποθετούμε τη ζύμη στον πάγκο, ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί, την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε κυκλικό σχήμα, με διάμετρο τουλάχιστον 33 εκατοστά και πάχος 0,5 εκ. .
• Αφαιρούμε από επάνω το αντικολλητικό χαρτί, μεταφέρουμε και καλύπτουμε με τη ζύμη τη βάση για τάρτες 24εκ. , αφήνοντας τις άκρες της να προεξέχουν ισομερώς από τη φόρμα.
• Πιέζουμε ελαφρώς τη ζύμη στη βάση της φόρμας αλλά και στα τοιχώματα, ώστε να πάρει το σχήμα της.
• Διπλώνουμε επάνω στα τοιχώματα της φόρμας όση ζύμη προεξέχει, ώστε να μην χαλάσει το σχήμα της στο ψήσιμο.
• Τρυπάμε τη βάση της με ένα πιρούνι σε αρκετά διαφορετικά σημεία, τοποθετούμε απλωμένα στο εσωτερικό της όσπρια, ή ζυμαρικά, τυλιγμένα σε μεμβράνη κατάλληλη για υψηλές θερμοκρασίες ή αντικολλητικό χαρτί, ώστε να έχει βάρος και να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 20 λεπτά.
• Αφαιρούμε το βάρος, χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160°C, ψήνουμε για 5 λεπτά , ξεφουρνίζουμε και κόβουμε τις άκρες, στο ύψος του γείσου της ταρτιέρας.
Για τη γέμιση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
• Ζεσταίνουμε ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, κόβουμε σε μικρούς κύβους το λουκάνικο και το σοτάρουμε για 4 λεπτά.
• Καθαρίζουμε το κρεμμύδι , το ψιλοκόβουμε, το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, συνεχίζουμε να τα σοτάρουμε για ακόμα 4 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα αυγά, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, να ομογενοποιηθούν.
• Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τα λουκάνικα με τα πράσα στη βάση της τάρτας, πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα, απλώνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από τα λουκάνικα και περιχύνουμε το μείγμα από τα αυγά, να πάει παντού.
• Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 160°Cγια 45-50 λεπτά, να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
• Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Ingredients
Directions
Για τη ζύμη
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στον αέρα, στους 180°C.
• Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και ανακατεύουμε με τον γάντζο σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά.
• Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, μεταφέρουμε τη ζύμη στο ξύλο κοπής ή στον πάγκο και τη ζυμώνουμε με τα χέρια μας, μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
• Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλή μπάλα, την πιέζουμε με το χέρι μας από την επάνω πλευρά, ώστε να πάρει τη μορφή στρογγυλού δίσκου, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την μεταφέρουμε στο ψυγείο, για περίπου 20 λεπτά .
• Αφαιρούμε τη μεμβράνη, τοποθετούμε τη ζύμη στον πάγκο, ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί, την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε κυκλικό σχήμα, με διάμετρο τουλάχιστον 33 εκατοστά και πάχος 0,5 εκ. .
• Αφαιρούμε από επάνω το αντικολλητικό χαρτί, μεταφέρουμε και καλύπτουμε με τη ζύμη τη βάση για τάρτες 24εκ. , αφήνοντας τις άκρες της να προεξέχουν ισομερώς από τη φόρμα.
• Πιέζουμε ελαφρώς τη ζύμη στη βάση της φόρμας αλλά και στα τοιχώματα, ώστε να πάρει το σχήμα της.
• Διπλώνουμε επάνω στα τοιχώματα της φόρμας όση ζύμη προεξέχει, ώστε να μην χαλάσει το σχήμα της στο ψήσιμο.
• Τρυπάμε τη βάση της με ένα πιρούνι σε αρκετά διαφορετικά σημεία, τοποθετούμε απλωμένα στο εσωτερικό της όσπρια, ή ζυμαρικά, τυλιγμένα σε μεμβράνη κατάλληλη για υψηλές θερμοκρασίες ή αντικολλητικό χαρτί, ώστε να έχει βάρος και να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 20 λεπτά.
• Αφαιρούμε το βάρος, χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160°C, ψήνουμε για 5 λεπτά , ξεφουρνίζουμε και κόβουμε τις άκρες, στο ύψος του γείσου της ταρτιέρας.
Για τη γέμιση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
• Ζεσταίνουμε ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, κόβουμε σε μικρούς κύβους το λουκάνικο και το σοτάρουμε για 4 λεπτά.
• Καθαρίζουμε το κρεμμύδι , το ψιλοκόβουμε, το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, συνεχίζουμε να τα σοτάρουμε για ακόμα 4 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα αυγά, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, να ομογενοποιηθούν.
• Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τα λουκάνικα με τα πράσα στη βάση της τάρτας, πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα, απλώνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από τα λουκάνικα και περιχύνουμε το μείγμα από τα αυγά, να πάει παντού.
• Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 160°Cγια 45-50 λεπτά, να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
• Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε σε κομμάτια.