ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
30 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
5 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15 λεπτά
Κατηγορία, , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
 120 γρ. Ταραμά λευκό
 1 Ξερό κρεμμύδι
 200 γρ. Ψωμί, την ψίχα
 120 γρ. Πατάτα, βραστή
 200 γρ. Ηλιέλαιο
 120 γρ. Ελαιόλαδο
 60 γρ. Νερό, κρύο
 2 Λεμόνια (χυμό)
 1/2 Λεμόνι (ξύσμα)

Για το σερβίρισμα
 Μπούκοβο
1

• Σε ένα μπολ με νερό προσθέτουμε το ψωμί και αφήνουμε να μουλιάσει.
• Σουρώνουμε το ψωμί και πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να απομακρυνθεί όλη η υγρασία.
• Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε την πατάτα σε κύβους, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον ταραμά, το ψωμί, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και καθώς χτυπάμε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο με σταθερή και συνεχή ροή (σαν κορδόνι), μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά και να δέσει η ταραμοσαλάτα.
• Για πιο αραιή υφή προσθέτουμε στην ταραμοσαλάτα λίγο κρύο νερό, συνεχίζοντας το χτύπημα.
• Αν δεν έχουμε μίξερ, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
• Πασπαλίζουμε την ταραμοσαλάτα με το μπούκοβο και σερβίρουμε με τα σπιτικά πιτάκια δίπλα.

Ingredients

 120 γρ. Ταραμά λευκό
 1 Ξερό κρεμμύδι
 200 γρ. Ψωμί, την ψίχα
 120 γρ. Πατάτα, βραστή
 200 γρ. Ηλιέλαιο
 120 γρ. Ελαιόλαδο
 60 γρ. Νερό, κρύο
 2 Λεμόνια (χυμό)
 1/2 Λεμόνι (ξύσμα)

Για το σερβίρισμα
 Μπούκοβο

Directions

1

• Σε ένα μπολ με νερό προσθέτουμε το ψωμί και αφήνουμε να μουλιάσει.
• Σουρώνουμε το ψωμί και πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να απομακρυνθεί όλη η υγρασία.
• Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε την πατάτα σε κύβους, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον ταραμά, το ψωμί, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και καθώς χτυπάμε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο με σταθερή και συνεχή ροή (σαν κορδόνι), μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά και να δέσει η ταραμοσαλάτα.
• Για πιο αραιή υφή προσθέτουμε στην ταραμοσαλάτα λίγο κρύο νερό, συνεχίζοντας το χτύπημα.
• Αν δεν έχουμε μίξερ, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
• Πασπαλίζουμε την ταραμοσαλάτα με το μπούκοβο και σερβίρουμε με τα σπιτικά πιτάκια δίπλα.

Η ταραμοσαλάτα του αλήτη
Κάνε share τη συνταγή!