ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
50 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
 1.400 γρ. Καρότα μεγάλα
 1 Ξερό κρεμμύδι μεγάλο, άσπρο
 3 Σκελίδες σκόρδο
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 κ.γ. Κύμινο σε σκόνη
 1 κ.σ. Φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
 1/2 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
 800 γρ. Νερό
 400 γρ. Κρέμα καρύδας
 4 φύλλα Φρέσκο βασιλικό
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα κρουτόν
 4 Φέτες χωριάτικο ψωμί
 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

Για τα κρουτόν
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού σε τετράγωνα κομμάτια μέχρι 1,5 εκ. και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
• Προσθέτουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε, στρώνουμε σε μικρό ταψί αντικολλητικό χαρτί, τα απλώνουμε πάνω και τα ψήνουμε στη μεσαία θέση του φουρνου για 10-12 λεπτά.

Για τη σούπα
• Ξεφλουδίζουμε τα καρότα, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κόβουμε σε στρογγυλές φέτες, πάχους έως 1 εκ. .
• Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε στη μέση κατά μήκος, στη συνέχεια σε μεσαίες φέτες και τις μεταφέρουμε στο μπολ μαζί με το χοντροκομμένο σκόρδο, το κύμινο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
• Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα φούρνου 30x40 εκ. , μεταφέρουμε από το μπολ τα καρότα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα απλώνουμε σε μια στρώση.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
• Μεταφέρουμε τα υλικά από το ταψί σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το τζίντζερ, την πάπρικα, το νερό και τα τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, ώστε να πάρουν μια βράση.
• Σβήνουμε τη φωτιά, χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ τα υλικά που έχουμε στην κατσαρόλα, μέχρι να τα πολτοποιήσουμε και να έχουμε λεία υφή, χωρίς εμφανή κομμάτια λαχανικών.
• Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας, ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και βράζουμε σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι, για 8 λεπτά.
• Σερβίρουμε με τον φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο από πάνω, τα κρουτόν στο κέντρο της σούπας και λίγο τριμμένο πιπέρι.

Ingredients

 1.400 γρ. Καρότα μεγάλα
 1 Ξερό κρεμμύδι μεγάλο, άσπρο
 3 Σκελίδες σκόρδο
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 κ.γ. Κύμινο σε σκόνη
 1 κ.σ. Φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
 1/2 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
 800 γρ. Νερό
 400 γρ. Κρέμα καρύδας
 4 φύλλα Φρέσκο βασιλικό
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα κρουτόν
 4 Φέτες χωριάτικο ψωμί
 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1

Για τα κρουτόν
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού σε τετράγωνα κομμάτια μέχρι 1,5 εκ. και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
• Προσθέτουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε, στρώνουμε σε μικρό ταψί αντικολλητικό χαρτί, τα απλώνουμε πάνω και τα ψήνουμε στη μεσαία θέση του φουρνου για 10-12 λεπτά.

Για τη σούπα
• Ξεφλουδίζουμε τα καρότα, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κόβουμε σε στρογγυλές φέτες, πάχους έως 1 εκ. .
• Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε στη μέση κατά μήκος, στη συνέχεια σε μεσαίες φέτες και τις μεταφέρουμε στο μπολ μαζί με το χοντροκομμένο σκόρδο, το κύμινο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
• Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα φούρνου 30x40 εκ. , μεταφέρουμε από το μπολ τα καρότα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα απλώνουμε σε μια στρώση.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
• Μεταφέρουμε τα υλικά από το ταψί σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το τζίντζερ, την πάπρικα, το νερό και τα τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, ώστε να πάρουν μια βράση.
• Σβήνουμε τη φωτιά, χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ τα υλικά που έχουμε στην κατσαρόλα, μέχρι να τα πολτοποιήσουμε και να έχουμε λεία υφή, χωρίς εμφανή κομμάτια λαχανικών.
• Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας, ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και βράζουμε σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι, για 8 λεπτά.
• Σερβίρουμε με τον φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο από πάνω, τα κρουτόν στο κέντρο της σούπας και λίγο τριμμένο πιπέρι.

Βελουτέ σούπα με ψητά καρότα και άρωμα από τζίντζερ
Κάνε share τη συνταγή!