ΑΝΑΜΟΝΗΣ 60 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 65 λεπτά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 15 λεπτά
Για τα μπιφτέκια
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα και το ψωμί και αφήνουμε να μουλιάσει για 10 λεπτά.
• Σουρώνουμε το ψωμί, στραγγίζουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και αδειάζουμε το γάλα από το μπολ.
• Προσθέτουμε στο μπολ το μουλιασμένο ψωμί, το χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά, το αυγό, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό και τη ρίγανη και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, φορώντας γάντια, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
• Χωρίζουμε το τυρί σε 12 μικρούς κύβους.
• Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και χωρίζουμε τον κιμά σε 12 ίσες μερίδες.
• Πλάθουμε κάθε μερίδα κιμά σε επίπεδο, κυκλικό σχήμα με πάχος 1 εκ. και τοποθετούμε έναν κύβο τυριού σε κάθε μερίδα.
• Τυλίγουμε το τυρί με τον κιμά και πλάθουμε κάθε μερίδα σε σχήμα μπιφτεκιού.
• Βάζουμε τα μπιφτέκια στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τις πατάτες.
Για τις πατάτες
• Πλένουμε τις πατάτες, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κυδωνάτο σχήμα.
• Σε ένα ταψί 33x40 εκ. προσθέτουμε τις πατάτες, ψιλοκομμένα το σκόρδο και τα μυρωδικά καθώς και τα υπόλοιπα υλικά για τις πατάτες, εκτός από το ζωμό, και ανακατεύουμε προσεκτικά.
• Ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, για 15 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
• Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ανακατεύουμε τις πατάτες με μία ξύλινη κουτάλα και τοποθετούμε τα μπιφτέκια ανάμεσα στις πατάτες.
• Περιχύνουμε τις πατάτες και τα μπιφτέκια με το ζωμό και ψήνουμε στους 180°C για 45-50 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
• Σε ένα ταψί απλώνουμε τις φέτες ψωμιού, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ψήνουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
• Σερβίρουμε το φαγητό με το φρυγανισμένο ψωμί.
Ingredients
Directions
Για τα μπιφτέκια
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα και το ψωμί και αφήνουμε να μουλιάσει για 10 λεπτά.
• Σουρώνουμε το ψωμί, στραγγίζουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και αδειάζουμε το γάλα από το μπολ.
• Προσθέτουμε στο μπολ το μουλιασμένο ψωμί, το χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά, το αυγό, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό και τη ρίγανη και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, φορώντας γάντια, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
• Χωρίζουμε το τυρί σε 12 μικρούς κύβους.
• Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και χωρίζουμε τον κιμά σε 12 ίσες μερίδες.
• Πλάθουμε κάθε μερίδα κιμά σε επίπεδο, κυκλικό σχήμα με πάχος 1 εκ. και τοποθετούμε έναν κύβο τυριού σε κάθε μερίδα.
• Τυλίγουμε το τυρί με τον κιμά και πλάθουμε κάθε μερίδα σε σχήμα μπιφτεκιού.
• Βάζουμε τα μπιφτέκια στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τις πατάτες.
Για τις πατάτες
• Πλένουμε τις πατάτες, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κυδωνάτο σχήμα.
• Σε ένα ταψί 33x40 εκ. προσθέτουμε τις πατάτες, ψιλοκομμένα το σκόρδο και τα μυρωδικά καθώς και τα υπόλοιπα υλικά για τις πατάτες, εκτός από το ζωμό, και ανακατεύουμε προσεκτικά.
• Ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, για 15 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
• Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ανακατεύουμε τις πατάτες με μία ξύλινη κουτάλα και τοποθετούμε τα μπιφτέκια ανάμεσα στις πατάτες.
• Περιχύνουμε τις πατάτες και τα μπιφτέκια με το ζωμό και ψήνουμε στους 180°C για 45-50 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
• Σε ένα ταψί απλώνουμε τις φέτες ψωμιού, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ψήνουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
• Σερβίρουμε το φαγητό με το φρυγανισμένο ψωμί.