ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
60 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
65 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα6 Μερίδες
Για τα μπιφτέκια
 800 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά
 200 γρ. Χοιρινό κιμά
 2 Ξερά κρεμμύδια μεσαία
 1 Σκελίδα σκόρδο
 4 Φέτες μπαγιάτικο ψωμί
 200 γρ. Γάλα φρέσκο
 2 Αυγά
 5 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 κ.γλ. Ξίδι
 200 γρ. Τυρί φέτα
 1/4 Ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
 1 Κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
 1 Κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις πατάτες
 3 Πατάτες μεσαίες
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 Λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
 1 Σκελίδα σκόρδο
 1 Κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
 2 Κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
 100 γρ. Ζωμό λαχανικών
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
 6 Φέτες χωριάτικο ψωμί
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 κ.γλ. Ρίγανη αποξηραμένη
1

Για τα μπιφτέκια
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα και το ψωμί και αφήνουμε να μουλιάσει για 10 λεπτά.
• Σουρώνουμε το ψωμί, στραγγίζουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και αδειάζουμε το γάλα από το μπολ.
• Προσθέτουμε στο μπολ το μουλιασμένο ψωμί, το χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά, το αυγό, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό και τη ρίγανη και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, φορώντας γάντια, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
• Χωρίζουμε το τυρί σε 12 μικρούς κύβους.
• Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και χωρίζουμε τον κιμά σε 12 ίσες μερίδες.
• Πλάθουμε κάθε μερίδα κιμά σε επίπεδο, κυκλικό σχήμα με πάχος 1 εκ. και τοποθετούμε έναν κύβο τυριού σε κάθε μερίδα.
• Τυλίγουμε το τυρί με τον κιμά και πλάθουμε κάθε μερίδα σε σχήμα μπιφτεκιού.
• Βάζουμε τα μπιφτέκια στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τις πατάτες.

Για τις πατάτες
• Πλένουμε τις πατάτες, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κυδωνάτο σχήμα.
• Σε ένα ταψί 33x40 εκ. προσθέτουμε τις πατάτες, ψιλοκομμένα το σκόρδο και τα μυρωδικά καθώς και τα υπόλοιπα υλικά για τις πατάτες, εκτός από το ζωμό, και ανακατεύουμε προσεκτικά.
• Ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, για 15 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
• Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ανακατεύουμε τις πατάτες με μία ξύλινη κουτάλα και τοποθετούμε τα μπιφτέκια ανάμεσα στις πατάτες.
• Περιχύνουμε τις πατάτες και τα μπιφτέκια με το ζωμό και ψήνουμε στους 180°C για 45-50 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
• Σε ένα ταψί απλώνουμε τις φέτες ψωμιού, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ψήνουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
• Σερβίρουμε το φαγητό με το φρυγανισμένο ψωμί.

Ingredients

Για τα μπιφτέκια
 800 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά
 200 γρ. Χοιρινό κιμά
 2 Ξερά κρεμμύδια μεσαία
 1 Σκελίδα σκόρδο
 4 Φέτες μπαγιάτικο ψωμί
 200 γρ. Γάλα φρέσκο
 2 Αυγά
 5 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 κ.γλ. Ξίδι
 200 γρ. Τυρί φέτα
 1/4 Ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
 1 Κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
 1 Κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις πατάτες
 3 Πατάτες μεσαίες
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 Λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
 1 Σκελίδα σκόρδο
 1 Κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
 2 Κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
 100 γρ. Ζωμό λαχανικών
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
 6 Φέτες χωριάτικο ψωμί
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 κ.γλ. Ρίγανη αποξηραμένη

Directions

1

Για τα μπιφτέκια
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα και το ψωμί και αφήνουμε να μουλιάσει για 10 λεπτά.
• Σουρώνουμε το ψωμί, στραγγίζουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και αδειάζουμε το γάλα από το μπολ.
• Προσθέτουμε στο μπολ το μουλιασμένο ψωμί, το χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά, το αυγό, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό και τη ρίγανη και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, φορώντας γάντια, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
• Χωρίζουμε το τυρί σε 12 μικρούς κύβους.
• Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και χωρίζουμε τον κιμά σε 12 ίσες μερίδες.
• Πλάθουμε κάθε μερίδα κιμά σε επίπεδο, κυκλικό σχήμα με πάχος 1 εκ. και τοποθετούμε έναν κύβο τυριού σε κάθε μερίδα.
• Τυλίγουμε το τυρί με τον κιμά και πλάθουμε κάθε μερίδα σε σχήμα μπιφτεκιού.
• Βάζουμε τα μπιφτέκια στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τις πατάτες.

Για τις πατάτες
• Πλένουμε τις πατάτες, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κυδωνάτο σχήμα.
• Σε ένα ταψί 33x40 εκ. προσθέτουμε τις πατάτες, ψιλοκομμένα το σκόρδο και τα μυρωδικά καθώς και τα υπόλοιπα υλικά για τις πατάτες, εκτός από το ζωμό, και ανακατεύουμε προσεκτικά.
• Ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, για 15 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
• Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ανακατεύουμε τις πατάτες με μία ξύλινη κουτάλα και τοποθετούμε τα μπιφτέκια ανάμεσα στις πατάτες.
• Περιχύνουμε τις πατάτες και τα μπιφτέκια με το ζωμό και ψήνουμε στους 180°C για 45-50 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
• Σε ένα ταψί απλώνουμε τις φέτες ψωμιού, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ψήνουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
• Σερβίρουμε το φαγητό με το φρυγανισμένο ψωμί.

Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί και πατάτες φούρνου
Κάνε share τη συνταγή!