ΑΝΑΜΟΝΗΣ 30 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 55 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 15 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 160°C.
• Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός για 30 δευτερόλεπτα.
• Προσθέτουμε στο μπολ το γιαούρτι και ανακατεύουμε, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά μεταξύ τους.
• Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε τα υλικά για 30 δευτερόλεπτα.
• Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε το ζαμπόν κομμένο σε μικρούς κύβους, το θυμάρι ψιλοκομμένο, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
• Προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά το μείγμα με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Προσθέτουμε στο μείγμα τη φέτα θρυμματισμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε τα υλικά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
• Αλείφουμε με το βούτυρο τα τοιχώματα και τη βάση της φόρμας 30x11 εκ. , πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τινάζουμε για να φύγει το περιττό.
• Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 55 λεπτά.
• Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.
• Σερβίρουμε το κέικ κομμένο σε φέτες, με το ελαιόλαδο από πάνω, μαζί με το φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο.
Ingredients
Directions
Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 160°C.
• Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός για 30 δευτερόλεπτα.
• Προσθέτουμε στο μπολ το γιαούρτι και ανακατεύουμε, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά μεταξύ τους.
• Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε τα υλικά για 30 δευτερόλεπτα.
• Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε το ζαμπόν κομμένο σε μικρούς κύβους, το θυμάρι ψιλοκομμένο, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
• Προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά το μείγμα με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Προσθέτουμε στο μείγμα τη φέτα θρυμματισμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε τα υλικά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
• Αλείφουμε με το βούτυρο τα τοιχώματα και τη βάση της φόρμας 30x11 εκ. , πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τινάζουμε για να φύγει το περιττό.
• Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 55 λεπτά.
• Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.
• Σερβίρουμε το κέικ κομμένο σε φέτες, με το ελαιόλαδο από πάνω, μαζί με το φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο.