ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
50 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα8 Μερίδες
Υλικά για τη χαλβαδόπιτα
 1 συσκευασία Φύλλο κρούστας
 400 γρ. Χαλβά με γεύση βανίλια
 100 γρ. Ηλιέλαιο
 5 κ.σ. Μέλι
 1 κ.γ. Κανέλα
 1 Λεμόνι (το ξύσμα)
 100 γρ. Αμύγδαλα καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
 100 γρ. Σταγόνες σοκολάτας
 Ηλιέλαιο για τα φύλλα
 2 κ.σ. Σουσάμι
1

Για τη χαλβαδόπιτα
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε με τα χέρια μας καλά, τον χαλβά.
• Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το μέλι, την κανέλα, τα αμύγδαλα, το ξύσμα, τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε τη γέμιση.
• Αλείφουμε με λάδι τα τοιχώματα και τη βάση ενός ορθογώνιου ταψιού 30x38 εκ. και απλώνουμε σταυρωτά 6 φύλλα κρούστας λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.
• Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τη μισή γέμιση χαλβά που έχουμε ετοιμάσει.
• Καλύπτουμε με 1 φύλλο κρούστας διπλωμένο και λαδωμένο, για να βοηθήσει στην υφή της πίτας.
• Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη γέμιση από πάνω και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που μας έχουν απομείνει, λαδώνοντας επίσης ενδιάμεσα.
• Αν περισσεύει πολύ φύλλο στις άκρες, το κόβουμε με προσοχή με ένα ψαλίδι. Διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα στις άκρες και τα λαδώνουμε, ώστε να γίνουν τραγανά.
• Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, αλλά δεν κόβουμε μέχρι κάτω.
• Ψήνουμε τη χαλβαδόπιτα για 45-50 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο, χρυσαφί χρώμα.
• Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και σερβίρουμε.

Ingredients

Υλικά για τη χαλβαδόπιτα
 1 συσκευασία Φύλλο κρούστας
 400 γρ. Χαλβά με γεύση βανίλια
 100 γρ. Ηλιέλαιο
 5 κ.σ. Μέλι
 1 κ.γ. Κανέλα
 1 Λεμόνι (το ξύσμα)
 100 γρ. Αμύγδαλα καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
 100 γρ. Σταγόνες σοκολάτας
 Ηλιέλαιο για τα φύλλα
 2 κ.σ. Σουσάμι

Directions

1

Για τη χαλβαδόπιτα
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε με τα χέρια μας καλά, τον χαλβά.
• Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το μέλι, την κανέλα, τα αμύγδαλα, το ξύσμα, τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε τη γέμιση.
• Αλείφουμε με λάδι τα τοιχώματα και τη βάση ενός ορθογώνιου ταψιού 30x38 εκ. και απλώνουμε σταυρωτά 6 φύλλα κρούστας λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.
• Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τη μισή γέμιση χαλβά που έχουμε ετοιμάσει.
• Καλύπτουμε με 1 φύλλο κρούστας διπλωμένο και λαδωμένο, για να βοηθήσει στην υφή της πίτας.
• Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη γέμιση από πάνω και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που μας έχουν απομείνει, λαδώνοντας επίσης ενδιάμεσα.
• Αν περισσεύει πολύ φύλλο στις άκρες, το κόβουμε με προσοχή με ένα ψαλίδι. Διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα στις άκρες και τα λαδώνουμε, ώστε να γίνουν τραγανά.
• Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, αλλά δεν κόβουμε μέχρι κάτω.
• Ψήνουμε τη χαλβαδόπιτα για 45-50 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο, χρυσαφί χρώμα.
• Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και σερβίρουμε.

Χαλβαδόπιτα με φύλλο κρούστας
Κάνε share τη συνταγή!