ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 50 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για τη χαλβαδόπιτα
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε με τα χέρια μας καλά, τον χαλβά.
• Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το μέλι, την κανέλα, τα αμύγδαλα, το ξύσμα, τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε τη γέμιση.
• Αλείφουμε με λάδι τα τοιχώματα και τη βάση ενός ορθογώνιου ταψιού 30x38 εκ. και απλώνουμε σταυρωτά 6 φύλλα κρούστας λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.
• Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τη μισή γέμιση χαλβά που έχουμε ετοιμάσει.
• Καλύπτουμε με 1 φύλλο κρούστας διπλωμένο και λαδωμένο, για να βοηθήσει στην υφή της πίτας.
• Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη γέμιση από πάνω και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που μας έχουν απομείνει, λαδώνοντας επίσης ενδιάμεσα.
• Αν περισσεύει πολύ φύλλο στις άκρες, το κόβουμε με προσοχή με ένα ψαλίδι. Διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα στις άκρες και τα λαδώνουμε, ώστε να γίνουν τραγανά.
• Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, αλλά δεν κόβουμε μέχρι κάτω.
• Ψήνουμε τη χαλβαδόπιτα για 45-50 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο, χρυσαφί χρώμα.
• Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και σερβίρουμε.
Ingredients
Directions
Για τη χαλβαδόπιτα
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε με τα χέρια μας καλά, τον χαλβά.
• Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το μέλι, την κανέλα, τα αμύγδαλα, το ξύσμα, τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε τη γέμιση.
• Αλείφουμε με λάδι τα τοιχώματα και τη βάση ενός ορθογώνιου ταψιού 30x38 εκ. και απλώνουμε σταυρωτά 6 φύλλα κρούστας λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.
• Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τη μισή γέμιση χαλβά που έχουμε ετοιμάσει.
• Καλύπτουμε με 1 φύλλο κρούστας διπλωμένο και λαδωμένο, για να βοηθήσει στην υφή της πίτας.
• Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη γέμιση από πάνω και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που μας έχουν απομείνει, λαδώνοντας επίσης ενδιάμεσα.
• Αν περισσεύει πολύ φύλλο στις άκρες, το κόβουμε με προσοχή με ένα ψαλίδι. Διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα στις άκρες και τα λαδώνουμε, ώστε να γίνουν τραγανά.
• Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, αλλά δεν κόβουμε μέχρι κάτω.
• Ψήνουμε τη χαλβαδόπιτα για 45-50 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο, χρυσαφί χρώμα.
• Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και σερβίρουμε.