ΑΝΑΜΟΝΗΣ 30 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 50 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 15 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για τη βάση κέικ
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα αλεύρια και το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το γιαούρτι, τα 200 γρ. ζάχαρη και τα αυγά, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
• Ανακατεύουμε τα ξηρά με τα υγρά συστατικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
• Πασπαλίζουμε τις φράουλες με λίγο αλεύρι, τινάζουμε να φύγει το περιττό και τις ρίχνουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά να πάνε παντού.
• Σε ταψί 25x35 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα.
• Ψήνουμε 45-50 λεπτά.
• Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά, αφαιρούμε προσεκτικά από το ταψί, μεταφέρουμε το κέικ σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 800 Watt. Εναλλακτικά λιώνουμε σε μπεν - μαρί.
• Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και σταδιακά την ενσωματώνουμε με μία μαρίζ στο μπολ με τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα, μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά.
• Τοποθετούμε σε ένα ξύλο σερβιρίσματος το φραουλένιο κέικ που έχουμε αφήσει να κρυώσει, απλώνουμε με ένα κουτάλι τη σαντιγί λευκής σοκολάτας, ακανόνιστα και γαρνίρουμε με τις σταγόνες σοκολάτας με γεύση φράουλα.
• Κόβουμε σε κομμάτια.
Ingredients
Directions
Για τη βάση κέικ
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα αλεύρια και το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το γιαούρτι, τα 200 γρ. ζάχαρη και τα αυγά, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
• Ανακατεύουμε τα ξηρά με τα υγρά συστατικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
• Πασπαλίζουμε τις φράουλες με λίγο αλεύρι, τινάζουμε να φύγει το περιττό και τις ρίχνουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά να πάνε παντού.
• Σε ταψί 25x35 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα.
• Ψήνουμε 45-50 λεπτά.
• Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά, αφαιρούμε προσεκτικά από το ταψί, μεταφέρουμε το κέικ σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 800 Watt. Εναλλακτικά λιώνουμε σε μπεν - μαρί.
• Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και σταδιακά την ενσωματώνουμε με μία μαρίζ στο μπολ με τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα, μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά.
• Τοποθετούμε σε ένα ξύλο σερβιρίσματος το φραουλένιο κέικ που έχουμε αφήσει να κρυώσει, απλώνουμε με ένα κουτάλι τη σαντιγί λευκής σοκολάτας, ακανόνιστα και γαρνίρουμε με τις σταγόνες σοκολάτας με γεύση φράουλα.
• Κόβουμε σε κομμάτια.