ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 45 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200°C.
• Ρίχνουμε σε ένα ταψί 35x40 εκ. τα ζυμαρικά άβραστα, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια, την πιπεριά ψιλοκομμένη, την ωμοπλάτη κομμένη σε μικρούς κύβους, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με το γάλα, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα μέσα στο ταψί με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.
• Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε στη μεσαία θέση, μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια και να πάρει η μακαρονόπιτα ωραίο χρώμα, για περίπου 40 - 45 λεπτά.
• Αφήνουμε τη μακαρονόπιτα να κρυώσει για 10 λεπτά.
• Σερβίρουμε σε κομμάτια.
Ingredients
Directions
Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200°C.
• Ρίχνουμε σε ένα ταψί 35x40 εκ. τα ζυμαρικά άβραστα, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια, την πιπεριά ψιλοκομμένη, την ωμοπλάτη κομμένη σε μικρούς κύβους, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με το γάλα, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα μέσα στο ταψί με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.
• Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε στη μεσαία θέση, μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια και να πάρει η μακαρονόπιτα ωραίο χρώμα, για περίπου 40 - 45 λεπτά.
• Αφήνουμε τη μακαρονόπιτα να κρυώσει για 10 λεπτά.
• Σερβίρουμε σε κομμάτια.