ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
45 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα8 Μερίδες
Υλικά
 500 γρ. Μακαρόνια με τρύπα ( Πέννες, Κοχύλια, Κοφτό)
 1 Πιπεριά Φλωρίνης (κόκκινη)
 350 γρ. Τυρί φέτα
 150 γρ. Χοιρινή ωμοπλάτη σε φέτες
 1 1/2 Λίτρο φρέσκο γάλα 3,5% λιπαρά
 4 Αυγά
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200°C.
• Ρίχνουμε σε ένα ταψί 35x40 εκ. τα ζυμαρικά άβραστα, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια, την πιπεριά ψιλοκομμένη, την ωμοπλάτη κομμένη σε μικρούς κύβους, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με το γάλα, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα μέσα στο ταψί με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.
• Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε στη μεσαία θέση, μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια και να πάρει η μακαρονόπιτα ωραίο χρώμα, για περίπου 40 - 45 λεπτά.
• Αφήνουμε τη μακαρονόπιτα να κρυώσει για 10 λεπτά.
• Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Ingredients

Υλικά
 500 γρ. Μακαρόνια με τρύπα ( Πέννες, Κοχύλια, Κοφτό)
 1 Πιπεριά Φλωρίνης (κόκκινη)
 350 γρ. Τυρί φέτα
 150 γρ. Χοιρινή ωμοπλάτη σε φέτες
 1 1/2 Λίτρο φρέσκο γάλα 3,5% λιπαρά
 4 Αυγά
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1

Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200°C.
• Ρίχνουμε σε ένα ταψί 35x40 εκ. τα ζυμαρικά άβραστα, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια, την πιπεριά ψιλοκομμένη, την ωμοπλάτη κομμένη σε μικρούς κύβους, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με το γάλα, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα μέσα στο ταψί με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.
• Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε στη μεσαία θέση, μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια και να πάρει η μακαρονόπιτα ωραίο χρώμα, για περίπου 40 - 45 λεπτά.
• Αφήνουμε τη μακαρονόπιτα να κρυώσει για 10 λεπτά.
• Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο
Κάνε share τη συνταγή!