ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
15 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
 150 γρ. Κοφτό μακαρονάκι
 320 γρ. Γάλα εβαπορέ
 180 γρ. Τσένταρ τριμμένο
 1 κ.γ. Μουστάρδα ντιζόν
 4 φέτες Μπέικον
 4 Χωριάτικα λουκάνικα
 4 Ψωμάκια για hot dog
 1/4 ματσάκι Φρέσκο μαϊντανό
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

Εκτέλεση
• Ανάβουμε τους 4 καυστήρες της ψησταριάς, κλείνουμε το καπάκι και την προθερμαίνουμε, μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία τουλάχιστον 250°C.
• Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στο sizzle zone, προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και νερό, μέχρι να τα καλύψουμε.
• Από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να μείνει λίγο νερό και τα μακαρόνια να είναι λίγο λιγότερο από aldente, για περίπου 5 λεπτά.
• Προσθέτουμε το γάλα, τη μουστάρδα ανακατεύουμε συνέχεια και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση και να χυλώσει.
• Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
• Ανοίγουμε το καπάκι της ψησταριάς, αφαιρούμε τη δεξιά σχάρα και τοποθετούμε το ειδικό μαντέμι. Σβήνουμε του 2 καυστήρες που είναι δίπλα στο μαντέμι και διατηρούμε μόνο αυτούς που είναι απο κάτω σε μέτρια ένταση. Χαράζουμε τα λουκάνικα διαγώνια κατά πλάτος σε πολλά σημεία και τα ψήνουμε από κάθε πλευρά, για 3 λεπτά.
• Ψήνουμε τις φέτες μπέικον από κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν τραγανές, για 3-4 λεπτά.
• Κόβουμε τα ψωμάκια οριζόντια κατά πλάτος και τα ψήνουμε από τις κομμένες πλευρές για 1 λεπτό.
• Τοποθετούμε από 1 λουκάνικο σε κάθε ψωμάκι, μοιράζουμε το mac&cheese, ψιλοκόβουμε το μπέικον και πασπαλίζουμε από πάνω.
• Σερβίρουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Ingredients

 150 γρ. Κοφτό μακαρονάκι
 320 γρ. Γάλα εβαπορέ
 180 γρ. Τσένταρ τριμμένο
 1 κ.γ. Μουστάρδα ντιζόν
 4 φέτες Μπέικον
 4 Χωριάτικα λουκάνικα
 4 Ψωμάκια για hot dog
 1/4 ματσάκι Φρέσκο μαϊντανό
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1

Εκτέλεση
• Ανάβουμε τους 4 καυστήρες της ψησταριάς, κλείνουμε το καπάκι και την προθερμαίνουμε, μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία τουλάχιστον 250°C.
• Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στο sizzle zone, προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και νερό, μέχρι να τα καλύψουμε.
• Από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να μείνει λίγο νερό και τα μακαρόνια να είναι λίγο λιγότερο από aldente, για περίπου 5 λεπτά.
• Προσθέτουμε το γάλα, τη μουστάρδα ανακατεύουμε συνέχεια και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση και να χυλώσει.
• Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
• Ανοίγουμε το καπάκι της ψησταριάς, αφαιρούμε τη δεξιά σχάρα και τοποθετούμε το ειδικό μαντέμι. Σβήνουμε του 2 καυστήρες που είναι δίπλα στο μαντέμι και διατηρούμε μόνο αυτούς που είναι απο κάτω σε μέτρια ένταση. Χαράζουμε τα λουκάνικα διαγώνια κατά πλάτος σε πολλά σημεία και τα ψήνουμε από κάθε πλευρά, για 3 λεπτά.
• Ψήνουμε τις φέτες μπέικον από κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν τραγανές, για 3-4 λεπτά.
• Κόβουμε τα ψωμάκια οριζόντια κατά πλάτος και τα ψήνουμε από τις κομμένες πλευρές για 1 λεπτό.
• Τοποθετούμε από 1 λουκάνικο σε κάθε ψωμάκι, μοιράζουμε το mac&cheese, ψιλοκόβουμε το μπέικον και πασπαλίζουμε από πάνω.
• Σερβίρουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Mac & cheese hot dog με χωριάτικο λουκάνικο και τραγανό μπέικον
Κάνε share τη συνταγή!