ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
30 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15 λεπτά
Κατηγορία, , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά
 350 γρ. Πλιγούρι
 500 γρ. Μύδια ψίχα
 1 Ξερό κόκκινο κρεμμύδι
 1 Πιπεριά Φλωρίνης
 1 Πιπεριά κέρατο
 2 Σκελίδες σκόρδο
 80 γρ. Ελαιόλαδο
 50 γρ. Ούζο
 200 γρ. Ντομάτα κονκασέ
 250 γρ. Ζωμό
 1/2 κ.γ. Μπούκοβο
 1 Φύλλο δάφνης
 2 Κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
 1/4 Ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

Εκτέλεση
• Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια από τις πιπεριές, τις κόβουμε σε μικρούς κύβους και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
• Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και το σοτάρουμε για 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ούζο και το αφήνουμε να πάρει βράση, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, για 1 λεπτό.
• Ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό, το πλιγούρι, το μπούκοβο, το φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά.
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 160°C.
• Σβήνουμε τη φωτιά, μεταφέρουμε το πλιγούρι μαζί με τα υγρά του σε μέτρια γάστρα, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 20 λεπτά.
• Προσθέτουμε στη γάστρα, τα μύδια, το υπόλοιπο ούζο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και ψήνουμε χωρίς το καπάκι στη μεσαία θέση του φούρνου, για 10 λεπτά.
• Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο, ρίχνουμε τη ρίγανη ψιλοκομμένη και σερβίρουμε.

Ingredients

Υλικά
 350 γρ. Πλιγούρι
 500 γρ. Μύδια ψίχα
 1 Ξερό κόκκινο κρεμμύδι
 1 Πιπεριά Φλωρίνης
 1 Πιπεριά κέρατο
 2 Σκελίδες σκόρδο
 80 γρ. Ελαιόλαδο
 50 γρ. Ούζο
 200 γρ. Ντομάτα κονκασέ
 250 γρ. Ζωμό
 1/2 κ.γ. Μπούκοβο
 1 Φύλλο δάφνης
 2 Κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
 1/4 Ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1

Εκτέλεση
• Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια από τις πιπεριές, τις κόβουμε σε μικρούς κύβους και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
• Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και το σοτάρουμε για 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ούζο και το αφήνουμε να πάρει βράση, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, για 1 λεπτό.
• Ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό, το πλιγούρι, το μπούκοβο, το φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά.
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 160°C.
• Σβήνουμε τη φωτιά, μεταφέρουμε το πλιγούρι μαζί με τα υγρά του σε μέτρια γάστρα, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 20 λεπτά.
• Προσθέτουμε στη γάστρα, τα μύδια, το υπόλοιπο ούζο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και ψήνουμε χωρίς το καπάκι στη μεσαία θέση του φούρνου, για 10 λεπτά.
• Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο, ρίχνουμε τη ρίγανη ψιλοκομμένη και σερβίρουμε.

Γιουβέτσι με πλιγούρι και μύδια
Κάνε share τη συνταγή!