ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
10 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
Κατηγορία, , , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα2 Μερίδες
Υλικά για το beef dog
 2 Ψωμάκια hot dog
 500 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο λάπα
 10 Φέτες μπέικον
 150 γρ. Γραβιέρα
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο (για το ψήσιμο)
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τη σως μαγιονέζα
 200 γρ. Μαγιονέζα
 1 κ.σ. Μουστάρδα
 1 κ.σ. Κέτσαπ
 1 κ.γ. Ζάχαρη
Υλικά για το σερβίρισμα
 1 Ξερό κρεμμύδι μέτριο
 1/3 Ματσάκι μαϊντανό
1

Για τη σάλτσα
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

Για το beef dog
• Κόβουμε τη γραβιέρα σε μπαστουνάκια περίπου 2x10 εκ.
• Τοποθετούμε στην επιφάνεια εργασίας 5 φέτες μπέικον, κάθετα τη μία δίπλα στην άλλη. Βάζουμε δύο κομμάτια γραβιέρα οριζόντια στο μπέικον και τυλίγουμε σε ρολό.
• Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για μία ακόμη φορά. Τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
• Απλώνουμε δύο μεγάλα τετράγωνα μεμβράνης στον πάγκο εργασίας και μοιράζουμε τον κιμά σε δύο μπάλες.
• Πατάμε με τα χέρια μας, για να δημιουργήσουμε ένα λεπτό στρογγυλό δίσκο, περίπου 22 εκ.
• Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
• Προσθέτουμε σε κάθε κιμά από ένα μπαστούνι με μπέικον και γραβιέρα και με τη βοήθεια της μεμβράνης, τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
• Αφαιρούμε τη μεμβράνη και πλάθουμε ελαφρά με τα χέρια μας, να κλείσουμε και τις άκρες καλά. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο εξωτερικά.
• Σε ψησταριά που καίει είτε σε σχαροτήγανο που έχουμε προθερμάνει καλά, βάζουμε τα δύο γεμιστά beef dogs και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά γυρνώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα και να λιώσει η γραβιέρα στο εσωτερικό.
• Λίγο πριν τα αποσύρουμε ζεσταίνουμε και τα ψωμάκια, για 30 δευτερόλεπτα.

Για το σερβίρισμα
• Ανοίγουμε τα ψωμάκια, προσθέτουμε 1 κ.σ. σως μαγιονέζας, τα beef dogs, 1 κ.σ. σως μαγιονέζας από πάνω και τελειώνουμε με ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και μαϊντανό.

Ingredients

Υλικά για το beef dog
 2 Ψωμάκια hot dog
 500 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο λάπα
 10 Φέτες μπέικον
 150 γρ. Γραβιέρα
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο (για το ψήσιμο)
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τη σως μαγιονέζα
 200 γρ. Μαγιονέζα
 1 κ.σ. Μουστάρδα
 1 κ.σ. Κέτσαπ
 1 κ.γ. Ζάχαρη
Υλικά για το σερβίρισμα
 1 Ξερό κρεμμύδι μέτριο
 1/3 Ματσάκι μαϊντανό

Directions

1

Για τη σάλτσα
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

Για το beef dog
• Κόβουμε τη γραβιέρα σε μπαστουνάκια περίπου 2x10 εκ.
• Τοποθετούμε στην επιφάνεια εργασίας 5 φέτες μπέικον, κάθετα τη μία δίπλα στην άλλη. Βάζουμε δύο κομμάτια γραβιέρα οριζόντια στο μπέικον και τυλίγουμε σε ρολό.
• Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για μία ακόμη φορά. Τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
• Απλώνουμε δύο μεγάλα τετράγωνα μεμβράνης στον πάγκο εργασίας και μοιράζουμε τον κιμά σε δύο μπάλες.
• Πατάμε με τα χέρια μας, για να δημιουργήσουμε ένα λεπτό στρογγυλό δίσκο, περίπου 22 εκ.
• Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
• Προσθέτουμε σε κάθε κιμά από ένα μπαστούνι με μπέικον και γραβιέρα και με τη βοήθεια της μεμβράνης, τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
• Αφαιρούμε τη μεμβράνη και πλάθουμε ελαφρά με τα χέρια μας, να κλείσουμε και τις άκρες καλά. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο εξωτερικά.
• Σε ψησταριά που καίει είτε σε σχαροτήγανο που έχουμε προθερμάνει καλά, βάζουμε τα δύο γεμιστά beef dogs και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά γυρνώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα και να λιώσει η γραβιέρα στο εσωτερικό.
• Λίγο πριν τα αποσύρουμε ζεσταίνουμε και τα ψωμάκια, για 30 δευτερόλεπτα.

Για το σερβίρισμα
• Ανοίγουμε τα ψωμάκια, προσθέτουμε 1 κ.σ. σως μαγιονέζας, τα beef dogs, 1 κ.σ. σως μαγιονέζας από πάνω και τελειώνουμε με ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και μαϊντανό.

Beef dog γεμιστό με τυρί και σως μαγιονέζα
Κάνε share τη συνταγή!