ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 155 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 20 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για το αρνάκι με κριθαράκι
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
• Κόβουμε το αρνί σε κομμάτια 4εκ. και το μεταφέρουμε στη βάση μιας μεγάλης, φαρδιάς κατσαρόλας.
• Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα κομμένα σε φέτες, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, την κανέλα και τα ξυλάκια κανέλας.
• Ανακατεύουμε καλά.
• Ψήνουμε για 45 λεπτά, με ανοιχτό καπάκι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
• Περιχύνουμε τις ντομάτες, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, σκεπάζουμε καλά και στη συνέχεια επιστρέφουμε στον φούρνο για 1 1/2 ώρες, μέχρι το αρνί να γίνει πολύ τρυφερό.
• Αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας και ανακατεύουμε το κριθαράκι.
• Καλύπτουμε ξανά, μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
• Το κριθαράκι πρέπει να ψηθεί και η σάλτσα να πήξει.
• Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Ingredients
Directions
Για το αρνάκι με κριθαράκι
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
• Κόβουμε το αρνί σε κομμάτια 4εκ. και το μεταφέρουμε στη βάση μιας μεγάλης, φαρδιάς κατσαρόλας.
• Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα κομμένα σε φέτες, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, την κανέλα και τα ξυλάκια κανέλας.
• Ανακατεύουμε καλά.
• Ψήνουμε για 45 λεπτά, με ανοιχτό καπάκι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
• Περιχύνουμε τις ντομάτες, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, σκεπάζουμε καλά και στη συνέχεια επιστρέφουμε στον φούρνο για 1 1/2 ώρες, μέχρι το αρνί να γίνει πολύ τρυφερό.
• Αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας και ανακατεύουμε το κριθαράκι.
• Καλύπτουμε ξανά, μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
• Το κριθαράκι πρέπει να ψηθεί και η σάλτσα να πήξει.
• Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.