ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
155 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
20 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα6 Μερίδες
Υλικά για το αρνάκι με κριθαράκι
 1 κιλό Αρνί
 2 Ξερά κρεμμύδια
 2 Καρότα
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 κ.γ. Ρίγανη
 1/2 κ.γ. Κανέλα
 2 Ξυλάκια κανέλας
 400 γρ. Ντομάτα κονκασέ
 1 1/2 Λίτρα ζεστό νερό
 400 γρ. Κριθαράκι
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 100 γρ. Παρμεζάνα
1

Για το αρνάκι με κριθαράκι
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
• Κόβουμε το αρνί σε κομμάτια 4εκ. και το μεταφέρουμε στη βάση μιας μεγάλης, φαρδιάς κατσαρόλας.
• Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα κομμένα σε φέτες, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, την κανέλα και τα ξυλάκια κανέλας.
• Ανακατεύουμε καλά.
• Ψήνουμε για 45 λεπτά, με ανοιχτό καπάκι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
• Περιχύνουμε τις ντομάτες, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, σκεπάζουμε καλά και στη συνέχεια επιστρέφουμε στον φούρνο για 1 1/2 ώρες, μέχρι το αρνί να γίνει πολύ τρυφερό.
• Αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας και ανακατεύουμε το κριθαράκι.
• Καλύπτουμε ξανά, μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
• Το κριθαράκι πρέπει να ψηθεί και η σάλτσα να πήξει.
• Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Ingredients

Υλικά για το αρνάκι με κριθαράκι
 1 κιλό Αρνί
 2 Ξερά κρεμμύδια
 2 Καρότα
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 κ.γ. Ρίγανη
 1/2 κ.γ. Κανέλα
 2 Ξυλάκια κανέλας
 400 γρ. Ντομάτα κονκασέ
 1 1/2 Λίτρα ζεστό νερό
 400 γρ. Κριθαράκι
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 100 γρ. Παρμεζάνα

Directions

1

Για το αρνάκι με κριθαράκι
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
• Κόβουμε το αρνί σε κομμάτια 4εκ. και το μεταφέρουμε στη βάση μιας μεγάλης, φαρδιάς κατσαρόλας.
• Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα κομμένα σε φέτες, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, την κανέλα και τα ξυλάκια κανέλας.
• Ανακατεύουμε καλά.
• Ψήνουμε για 45 λεπτά, με ανοιχτό καπάκι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
• Περιχύνουμε τις ντομάτες, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, σκεπάζουμε καλά και στη συνέχεια επιστρέφουμε στον φούρνο για 1 1/2 ώρες, μέχρι το αρνί να γίνει πολύ τρυφερό.
• Αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας και ανακατεύουμε το κριθαράκι.
• Καλύπτουμε ξανά, μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
• Το κριθαράκι πρέπει να ψηθεί και η σάλτσα να πήξει.
• Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Αρνάκι με κριθαράκι
Κάνε share τη συνταγή!