ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 100 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 15 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 170°C.
• Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις λιώσει σοτάρουμε το αρνί από όλες τις πλευρές του, ώστε να θωρακιστεί και να πάρει ωραίο χρώμα.
• Το μεταφέρουμε στη γάστρα 22x33εκ. και κρατάμε το τηγάνι στην άκρη για τη συνέχεια.
• Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 20 λεπτά.
• Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες, πλένουμε τα λαχανικά μας, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε κύβους μέχρι 2,5 εκ. .
• Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι που αφήσαμε στην άκρη και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Σοτάρουμε τις μελιτζάνες μαζί με τις πατάτες για 4 λεπτά.
• Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου και σοτάρουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, για 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε, μέχρι να τσιγαριστεί, για ακόμα 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ μαζί με τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, το ζωμό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
• Βγάζουμε τη γάστρα από τον φούρνο και προσθέτουμε τα λαχανικά μαζί με όλα τα υγρά από το τηγάνι, αλάτι και πιπέρι.
• Κλείνουμε ξανά με το καπάκι τη γάστρα και συνεχίζουμε να ψήνουμε στον φούρνο για 80 λεπτά.
• Σερβίρουμε με μαϊντανό και ρίγανη ψιλοκομμένα από πάνω
Ingredients
Directions
Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 170°C.
• Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις λιώσει σοτάρουμε το αρνί από όλες τις πλευρές του, ώστε να θωρακιστεί και να πάρει ωραίο χρώμα.
• Το μεταφέρουμε στη γάστρα 22x33εκ. και κρατάμε το τηγάνι στην άκρη για τη συνέχεια.
• Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 20 λεπτά.
• Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες, πλένουμε τα λαχανικά μας, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε κύβους μέχρι 2,5 εκ. .
• Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι που αφήσαμε στην άκρη και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Σοτάρουμε τις μελιτζάνες μαζί με τις πατάτες για 4 λεπτά.
• Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου και σοτάρουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, για 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε, μέχρι να τσιγαριστεί, για ακόμα 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ μαζί με τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, το ζωμό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
• Βγάζουμε τη γάστρα από τον φούρνο και προσθέτουμε τα λαχανικά μαζί με όλα τα υγρά από το τηγάνι, αλάτι και πιπέρι.
• Κλείνουμε ξανά με το καπάκι τη γάστρα και συνεχίζουμε να ψήνουμε στον φούρνο για 80 λεπτά.
• Σερβίρουμε με μαϊντανό και ρίγανη ψιλοκομμένα από πάνω