ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
70 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15 λεπτά
ΚατηγορίαΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα8 Μερίδες
 1 Συσκευασία φύλλο χωριάτικο (8 με 9 φύλλα)
 500 γρ. Χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
 500 γρ. Γάλα φρέσκο
 500 γρ. Φέτα
 4 Αυγά
 5 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 κ.γλ. Μοσχοκάρυδο
 5 Φύλλα φρέσκο δυόσμο
 2 Κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
1

• Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
• Σουρώνουμε τα ζυμαρικά.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο, ψιλοκομμένη ρίγανη και δυόσμο, το μοσχοκάρυδο και πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
• Προσθέτουμε στο μπολ τη φέτα θρυμματισμένη, ανακατεύοντας.
• Προσθέτουμε στο μπολ και τα ζυμαρικά ανακατεύοντας με προσοχή, να μη σπάσουν.
• Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 30x40 εκ. .
• Απλώνουμε στο ταψί ένα χωριάτικο φύλλο, αλείφουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε το επόμενο σταυρωτά πάνω από το πρώτο, φροντίζοντας οι άκρες να προεξέχουν.
• Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 4 συνολικά φύλλα.
• Μεταφέρουμε στο ταψί τη μισή ποσότητα από το μείγμα ζυμαρικών και ένα μέρος από τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.
• Απλώνουμε πάνω από τα ζυμαρικά ένα φύλλο κάθετα και αλείφουμε με ελαιόλαδο.
• Προσθέτουμε πάνω από το φύλλο το υπόλοιπο μείγμα ζυμαρικών.
• Απλώνουμε πάνω από τα ζυμαρικά τα υπόλοιπα φύλλα, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία με προηγουμένως.
• Κόβουμε τις άκρες ώστε να προεξέχουν στο ίδιο μήκος και τις γυρνάμε προς τα μέσα, δημιουργώντας ένα γείσο.
• Με το πινέλο αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το γείσο που έχουμε δημιουργήσει.
• Με ένα μαχαίρι χαράζουμε, προαιρετικά την πίτα σε κομμάτια.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 60-70 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
• Αφήνουμε τη μακαρονόπιτα να κρυώσει για λίγο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Ingredients

 1 Συσκευασία φύλλο χωριάτικο (8 με 9 φύλλα)
 500 γρ. Χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
 500 γρ. Γάλα φρέσκο
 500 γρ. Φέτα
 4 Αυγά
 5 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 κ.γλ. Μοσχοκάρυδο
 5 Φύλλα φρέσκο δυόσμο
 2 Κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Directions

1

• Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
• Σουρώνουμε τα ζυμαρικά.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο, ψιλοκομμένη ρίγανη και δυόσμο, το μοσχοκάρυδο και πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
• Προσθέτουμε στο μπολ τη φέτα θρυμματισμένη, ανακατεύοντας.
• Προσθέτουμε στο μπολ και τα ζυμαρικά ανακατεύοντας με προσοχή, να μη σπάσουν.
• Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 30x40 εκ. .
• Απλώνουμε στο ταψί ένα χωριάτικο φύλλο, αλείφουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε το επόμενο σταυρωτά πάνω από το πρώτο, φροντίζοντας οι άκρες να προεξέχουν.
• Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 4 συνολικά φύλλα.
• Μεταφέρουμε στο ταψί τη μισή ποσότητα από το μείγμα ζυμαρικών και ένα μέρος από τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.
• Απλώνουμε πάνω από τα ζυμαρικά ένα φύλλο κάθετα και αλείφουμε με ελαιόλαδο.
• Προσθέτουμε πάνω από το φύλλο το υπόλοιπο μείγμα ζυμαρικών.
• Απλώνουμε πάνω από τα ζυμαρικά τα υπόλοιπα φύλλα, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία με προηγουμένως.
• Κόβουμε τις άκρες ώστε να προεξέχουν στο ίδιο μήκος και τις γυρνάμε προς τα μέσα, δημιουργώντας ένα γείσο.
• Με το πινέλο αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το γείσο που έχουμε δημιουργήσει.
• Με ένα μαχαίρι χαράζουμε, προαιρετικά την πίτα σε κομμάτια.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 60-70 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
• Αφήνουμε τη μακαρονόπιτα να κρυώσει για λίγο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Μακαρονόπιτα με φέτα
Κάνε share τη συνταγή!